"Menadžeri i polusvijet mi neće sastavljati momčad": Oglasio se potjerani srpski izbornik

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLAVOLJUB MUSLIN dao je prvi intervju nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji Srbije. Muslin je Srbiju odveo na Svjetsko prvenstvo, a onda ga je dočekao šok i raskid suradnje.
 
"Ja sam svoj zadatak ispunio - odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvu kao prvu u skupini. Govorili su da smo gubitnici, bili smo 56. na FIFA-inoj ljestvici, a iza sebe smo ostavili Wales, Irsku i Austriju. Od deset utakmica, mi smo izgubili samo jednu", kaže bivši srpski izbornik.
 
Jedan od razloga zašto je Muslin potjeran je što nije pozivao veznjaka Lazija Sergeja Milinkovića-Savića.
 
"Njegov menadžer Mateja Kežman vodi hajku protiv mene. Nalazio je neke bivše igrače koji su u intervjuima govorili da Sergej mora igrati. On je dobar igrač, dobar je i Adem Ljajić, ali kod mene je prednost imao Dušan Tadić, treći najučinkovitiji nogometaš kvalifikacija." 
 
Menadžeri igrača Muslinu nisu mogli sastavljati momčad pa su navodno pokrenuli kampanju za njegovu smjenu.
 
"Ne postoji ni teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvijet sastavljaju momčad. Nikad u karijeri to nisam dozvolio i nikada se to neće dogoditi."
 
Zamjerali su mu da ne forsira mlade igrače.
 
"Za to treba malo više vremena. Proces je dug. Mi smo polako uvodili mlade u momčad."
 
Privremeni izbornik je Mladen Krstajić, a favorit da Srbiju vodi na prvenstvu u Rusiji legendarni Dragan Stojković Piksi, koji je trenutno trener u Kini.

Pročitajte više