Nema više alkohola za Škote: Pravilnikom reprezentativcima zabranili opijanje

POSLJEDNJI incident u škotskoj nogometnoj reprezentaciji, koji su svojim pijančevanjem prouzročili kapetan Barry Ferguson i vratar Allan McGregor, podigao je dosta prašine. Ferguson i McGregor nisu suigrači samo u škotskoj reprezentaciji već i u Rangersima. Nakon što je Škotska u devetoj skupini europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prošle subote izgubila u Amsterdamu od Nizozemske 3:0, Ferguson i McGregor su u ranim jutarnjim satima nedjelje u hotelu Loch Lomond, u kojem je odsjela reprezentacija, krenuli "po rundama".

Izbornik George Burley odlučio ih je udaljiti iz kruga reprezentacije. Ipak, to se nije dogodilo, Ferguson i McGregor su ostali u momčadi, te su u srijedu, u pobjedi Škotske protiv Islanda s 2:1, bili na klupi svoje reprezentacije. Navijači Škotske stali su uz izbornika, te su dvojicu nogometaša koji su se odali alkoholu "počastili" zvižducima. Ferguson i McGregor nisu ulazili u igru do kraja utakmice.

Pravilnikom protiv pijančevanja

Gordon Smith, izvršni direktor u Škotskom nogometnom savezu, izdao je povodom nemilih događaja priopćenje. "U potpunosti podržavamo odluku našeg izbornika, koju je donio u interesu reprezentacije. Svi znamo koliko nam je pobjeda u srijedu bila značajna, a izbornik je učinio sve što je mogao da se dokopamo tri boda. Međutim, jasno je da ovakve vrste incidenata u reprezentaciji više nećemo tolerirati. Stoga smo izradili pravilnik kod ponašanja, a bilo koji igrač koji se neće pridržavati istog, bit će izbačen iz reprezentacije".

Igrači spriječili izbornika da izbaci pijani dvojac

U cijeloj priči, zapravo, ostalo je nejasno kako su Ferguson i McGregor ipak ostali u kadru momčadi koja je igrala protiv Islanda, ako je izbornik Burley čvrsto naumio poslati ih svojim kućama? U tom naumu spriječila ga je, navodno, skupina ostalih reprezentativaca koji su stali u obranu svojih suigrača. Među njima je bio i Darren Fletcher, vezni igrač Manchester Uniteda.

"Allan i Barry su istaknuti članovi naše reprezentacije, nama je važno da ih imamo u momčadi. Oni će i ubuduće igrati važnu ulogu u nastupima u škotskom dresu. To je jedinstven stav iz naše svlačionice. Barry je i naš kapetan, uživa punu podršku ostalih igrača", izjavio je Fletcher.

Burley "na ratnoj nozi" s igračima

Zanimljivo da ovo nije prvi slučaj u kojem se George Burley sukobio s igračima Rangersa, otkad je u siječnju 2008. godine postao izbornikom Škotske. Uoči prve dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Makedonije i Islanda, Rangersov vezni igrač Lee McCulloch odlučio je okončati reprezentativnu karijeru. Kris Boyd je, pak, poručio da više nikad neće igrati za Škotsku dok je Burley izbornik, nakon što ga je ovaj ostavio na klupi na utakmici protiv Norveške u listopadu prošle godine.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.