ROMANTIKA KUPA

"Nemam dobra iskustva protiv niželigaša, ali s Hajdukom će biti drugačije"

Foto: Milan Sabić / Pixsell

JOŠ 12 kup utakmica danas je na rasporedu diljem Hrvatske, a za širu nogometnu javnost svakako će biti najzanimljiviji susreti Hajduka i Rijeke.

Hajduk od 15:30 gostuje kod Mladosti u Petrinji, trećeligaša, a utakmica se može pogledati u prijenosu na HNTV-u. 

"Svi znamo kakav je Hrvatski kup. To je natjecanje u kojemu se svašta može dogoditi, ali mi idemo u Petrinju pobijediti. Ne znam puno o protivniku, ali idemo proći dalje", rekao je igrač Hajduka Marin Jakoliš.

"U Austriji sam igrao protiv drugoligaša i trećeligaša, nisam imao dobra iskustva jer smo dva-tri puta ispali, ali mislim da će u ovom slučaju biti drugačije i da će biti pobjeda", završio je za Dalmatinski portal.

Hajduk će igrati bez brojnih prvotimaca poput Caktaša, Bradarića, Nejašmića, Simića i Posaveca.

Debi novog trenera Rijeke

Rijeka također od 15:30 gostuje u Bujama, kod četveroligaša, a to znači da će na klupi debitirati novi trener, Simon Rožman koji je na toj poziciji zamijenio Igora Bišćana. Bišćan je dao ostavku nakon pobjede protiv Istre u posljednjem kolu prvenstva.

"Osobno sam i priželjkivao Rijeku u ovoj fazi natjecanja. Za nas je to puno bolje nego gostovanje Hajduka ili Dinama. I za mene je ovo posebnija utakmica i bit će mi drago da ugostimo Rijeku na najbolji mogući način. I za Rijeku je ovo novi trenutak s novim trenerom. Je li za nas to prednost ili mana, to ćemo tek vidjeti", rekao je za Novi list trener Buja, Dalibor Višković.

Srijeda (15:30):

Mladost Petrinja - Hajduk

Buje - Rijeka

Jadran Poreč - Inter

Kurilovec - Istra 1961

BSK Bijelo Brdo - Cibalia

Zagora Unešić - Zadar

Opatija - Novigrad

Slavonija Požega - Šibenik

Belišće 1919 - Split

Sloga Nova Gradiška - Vinogradar

Pročitajte više