"Ovo nikome nije bilo potrebno. Petkovićev komentar o Jarniju je neprirodan"

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

HNS JE otpustio Roberta Jarnija s mjesta izbornika U-17 reprezentacije Hrvatske. Jarni je smijenjen nakon što je izjavio da će u susretu Konferencijske lige između Betisa i Dinama navijati za svoj bivši klub Betis. Dinamov dokapetan Bruno Petković Jarnija je nakon toga nazvao klaunom, a Jarni je rekao da on nikome ne treba dokazivati svoje hrvatstvo.

"Postoji granica"

Jarnijevu smjenu i cijeli slučaj komentirao je Ilija Lončarević (79). Prekaljeni hrvatski stručnjak smatra da postoje neke granice u svemu tome, o čemu je govorio u emisiji Sport nedjeljom: "Postoji granica za to, hrvatskim jezikom, pljuvanje. Čovjek (op.a. misli na Jarnija) je rekao što je imao, rekao je to iskreno. I završena priča.

Je li trebalo istog trena reagirati i drugi dan ga maknuti s funkcije izbornika, to je stvar naših političara u HNS-u. Ja smatram da nikome nije bilo potrebno ovako nešto. Također, neprirodan je i komentar igrača (op.a. Brune Petkovića, koji je Jarnija nazvao klaunom). I njemu to apsolutno nije bilo potrebno.

"Jarni ima pravo to reći"

Mogao je komentirati ovako kao ja: Robertu Jarniju to nije bilo potrebno, i završena priča. Jarni ima pravo to reći i nemamo mi njemu što prigovoriti. Pitanje je ima li pravo biti u hrvatskom nogometu baš tako, da bi hrvatskom klubu mogao poželjeti poraz od nekog stranog kluba. Ovo ti je domovina, ovo je tvoj nogomet iz kojeg si izrastao. Uglavnom, to je tema koju mi nije ugodno komentirati."

Pročitajte više