Neobična presica Armenije uoči Hrvatske trajala pet minuta

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u utorak u 20:45 protiv Armenije na Maksimiru igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, koje će se nagodinu održati u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića sigurno će se plasirati pobjedom protiv Armenije, a može i nekim drugim ishodom, pod uvjetom da Wales ne pobijedi Tursku, kojoj utakmica više ništa ne znači jer je već izborila plasman na Euro.

Armenija se ne može plasirati na Euro, a njezinu zadnju utakmicu s Hrvatskom najavio je izbornik Oleksandr Petrakov. Konferencija za medije bila je iznimno kratka. U svega pet minuta postavljeno je par pitanja, a na njoj nije bio nijedan armenski novinar, što je neobično jer strani novinari uglavnom doputuju na gostujuće utakmice. 

"Očekujem dobru utakmicu. Naravno da imamo motiv. Bilo bi čudno da nemamo motiv igrati protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Imamo veliku želju, pokušat ćemo pružiti najbolje što možemo", rekao je Petrakov.

"O sastavu ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga"

Iza Armenaca je teška utakmica protiv Walesa pa Petrakov još nije odlučio tko će sutra istrčati na maksimirski travnjak. "O sastavu ćemo odlučiti nakon posljednjeg treninga. Iza nas je teška utakmica protiv Walesa pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju igrači. Nakon treninga ćemo analizirati njihovo stanje i donijeti odluku hoćemo li mijenjati sastav", poručio je Petrakov.

Gosti će na Maksimiru biti oslabljeni neigranjem kapetana Varazdata Haroyana koji je dobio treći žuti karton, a glavna prijetnja Hrvatskoj bit će Lucas Zelarajan. Ovaj 31-godišnji veznjak saudijskog Al Fateha, kojeg vodi Slaven Bilić, rođen je u Argentini, a otac mu je Armenac.

Pročitajte više