Jug izgubio od španjolskog Sabadella u Ligi prvaka

Foto: EPA-EFE

VATERPOLISTI dubrovačkog Juga AO u susretu 10. kola skupine B Lige prvaka pretrpjeli su neočekivan poraz na gostovanju kod posljednjeplasiranog Sabadella od 12:15 (4:4, 3:2, 3:3, 2:6). Konstantinos Kakaris s četiri i Loren Fatović s tri gola bili su najefikasniji u sastavu Juga, dok je Francisco Valera s pet pogodaka predvodio Sabadell.

Jug je vrlo loše krenuo u utakmicu i nakon samo tri i pol minute gubio 0:3. No nakon minute odmora, koju je pozvao trener Kobešćak, igrači hrvatskog prvaka su se pribrali, do kraja prve četvrtine stigli do poravnanja, a zatim tijekom druge i treće četvrtine najčešće bili u minimalnoj prednosti. 

Početkom posljednje četvrtine Jug je imao nekoliko napada za odlazak na dva razlike, ali zbog brojnih pogrešaka nije ih i realizirao te je za to bio kažnjen. Sabadell je napravio seriju od četiri gola zaredom kojom je osigurao pobjedu.

Jug AO je i dalje četvrti na ljestvici s 14 bodova i drži posljednje mjesto koje vodi na završni turnir koji će se održati u Beogradu u lipnju, dok je Sabadell sa sedam bodova dostigao OSC Budimpeštu i Marseille. Vode Novi Beograd i Brescia s po 25 bodova, treći Ferencvaros ima 18 bodova i utakmicu manje, a najbliži Jugu je Spandau 04 s osam bodova i utakmicom manje.

Pročitajte više