Neposlušnost u taboru hrvatske reprezentacije: Tudor ne želi u vezni red

IAKO nije jasno zašto Barić Tudora stalno gura u sredinu, na poziciju koju ni sam igrač ne želi igrati, za susret protiv Francuske inače obrambeni igrač, ponovo će biti u veznom redu.

Tudor se i ranije žalio da mu pozicija u sredini baš ne leži dobro, no Barić očito ne želi slušati nikoga.

"Ulaze dva nova igrača. Tudor svakako. Pojačat ćemo i osvježiti sredinu terena, Rapaić će sigurno igrati, a Olića ćemo gurnuti u vrh napada. Sačuvat ćemo Šokotu za utkamicu s Engleskom i jedina je dvojba kako razmjestiti Pršu i Olića." – rekao je Barić za Jutarnji list ne obazirući se na tvrdnje kako Tudor nije spreman za igranje u sredini i ne želi igrati na toj poziciji.

Barić je na to reagirao ovako: "Jedno je što on želi, a drugo je što mi trebamo. Igrat će ono što ja kažem....", zaključio je Barić.

Tudor je odigrao malo utakmica ove sezone u dresu Juventusa i njegova forma je upitna. Kad je odigrao zadnju? Ne sjećamo se. Koliko on tijekom svih 90 minuta uistinu može dati protiv odličnih Francuza?

Izbornik će protiv Francuske najvjerojatnije igrati u formaciji 3-5-2, ponajviše zbog Henrya, kojeg je npraktički nemoguće zadržati. Obrana će biti organizirana tako da će Robert Kovač biti "čistač", a tri stopera će biti Šimić (pokušat će paziti Henrya), Živković i malo ispred Tudor.

Izgledno je da umjesto Bjelice nastupi Jerko Leko. Očito je da Barić želi odmoriti neke igrače pred dvoboj s Gordim Albionom.

Pročitajte više