Nerealne obrane golmana koji briljira svake četiri godine. "Recite mu da ovo nije SP"

Foto: Profimedia

GUILLERMO OCHOA (37) meksički je golman poznat po tome da se svake četiri godine po par tjedana pretvori u najboljeg golmana svijeta. Točnije, na zadnja tri SP-a branio je nestvarno za reprezentaciju Meksika, skidao nemoguće velikanima Neymaru, Kroosu, Lewandowskom...

Div na SP-ima, patuljak u ligama Petice

No, legenda Meksika sa 135 nastupa za nacionalnu momčad, nikada nije kao u reprezentaciji na SP-ima branila u klubovima. Navijači su ga svugdje obožavali, ali on je ili bio prvi golman u slabim klubovima koji ispadaju iz lige dok on ruši rekorde primljenih golova (Ajaccio, Granada) ili je bio u jakim klubovima (Malaga), ali kao rezerva. 

Sezona u Granadi najbolje opisuje karijeru legendarnog Meme u najjačim ligama

Nije Ochoa na klupskom planu bio bez pothvata. Konkretno, 2016/17. je u Granadi završio sezonu sa 162 obrane, više od ijednog golmana u ligama Petice. Međutim, istovremeno je primio čak 82 gola te tako postao najizbušeniji golman u povijesti La Lige te usput ispao iz nje. No, Ochoa je pod stare dane našao konačno zlatnu klupsku žilu u Europi, ne samo u Americi iz Meksika. U zimskom prijelaznom roku došao je u Salernitanu.

Konačno mu se sve poklopilo

Konačno je tu i prvi golman u ligi Petice i neće ispasti i brani sjajno. Točnije, fenomenalno. U 29. kolu Serie A je spasio bod protiv Intera (1:1) s čak 10 obrana, od čega je čak devet puta zaustavio šut iz kaznenog prostora. Ipak, među svima se ističe nestvarna parada kojom je iz gola na crti panterskim skokom spriječio Stefana de Vrija da zabije.

Čudo popularnog Meme postalo je viralno, kao i komentari ljubitelja nogometa na njegovu nestvarnu partiju i obranu. "Neka mu netko kaže da ovo nije SP", jedan je od najistaknutijih komentara na društvenim mrežama.

Pročitajte više