Nestao sportski duh, počele kalkulacije - Letang: Namjerno smo pucali pored gola

HOKEJSKO ludilo i euforija stvorena oko Medveščaka mogla bi vrlo brzo splasnuti, a sportski duh nestat će zbog nesportskih poteza.

Iako su Medvjedi slavili pobjedu protiv Albe Volan u posljednjem kolu uoči početka doigravanja, navijačima je u glavi ostala jedna čudna misao koja se vrti oko svega što su vidjeli tog petka navečer.

Mađari su poveli u prvoj trećini sa 2:0, u drugoj se Medveščak spektakularno vraća i preokreće na 3:2, da bi gosti kasnije izjednačili na 3:3. Igrala se posljednja minuta, a domaći hokejaši pokrenuli su napad. Gostujući gol našao se pod opsadom koja je trajala nešto manje od minute. Medvjedi su izmjenili nekoliko dodavanja i sve je mirišalo na pobjedu u samoj završnici utakmice. Ali, odjednom je sve stalo i izgledalo je kao da ne žele zabiti gol. Istina, uputili su dva jaka udarca, ali oba su otišla sigurno pored vrata. Mađari su stajali pod opsadom i nisu bili zainteresirani za otimanje pločice. "Plavi" su izmijenili još nekoliko dodavanja i pucali sa zvukom sirene, pa je pogodak opravdano poništen.

Svi žele igrati protiv Graza

Publika je skandirala: "Hoćemo pobjedu!", čime su jasno dali do znanja da ne žele kalkulacije nego pobjedu u svakoj utakmici. Pobjedu su i dobili, ali tek u produžetku.

Navijači i mediji nisu šutjeli ni dan poslije. Postalo je jasno da nešto u cijeloj utakmici nije "štimalo". Medvjedi su tijekom susreta uputili čak 63 udarca prema golu, dok su Mađari zaprijetili mizernih 11 puta. Osim toga, igrači Albe Volan dobivali su nepotrabna isključenja i općenito su se činili nezainteresirani za pobjedu. Remi je savršeno odgovarao hrvatskom predstavniku u EBEL ligi koji će u play-offu igrati protiv Graza koji im od ostalih protivnika najviše odgovara, barem prema dosadašnjim susretima. U šest međusobnih utakmica dva puta su slavili Medvjedi, dok su Austrijanci slavili četiri puta, a tri su se puta igrali produžeci.

Gojanović: Nismo ni mi idioti, pa da nam se poslije svi smiju

"U posljednjoj minuti Albin vratar micao se s gola kako bi primio pogodak, jer bi porazom oni išli na Graz. Nismo ni mi idioti, pa nismo htjeli da nam se poslije svi smiju. Htjeli smo pobijediti, ali kad su naši igrači vidjeli što se događa, nisu ni oni htjeli zabiti", prokomentirao je neviđenu scenu Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka za Sportal.

"Nije imalo smisla pobjediti na onakav način. Heteny se micao s gola, a mi smo onda pucali pored gola kad smo shvatili što se događa", rekao je kapetan Medvjeda Alan Letang.

Atmosfera je unatoč izostanku želje za pobjedom bila usijana, a na tribinama su glasni bili i gostujući navijači. Na ledu je također bilo napeto, a igrači su se nekoliko puta sukobili i započinjali tučnjavu.

"Rekli smo im da su bili smiješni i da je jadno odigrati takvu utakmicu. Malo je nedostajalo da izbije opća tučnjava", ispričao je Gojanović i dodao kako Medvščak nikako nije htio izgubiti utakmicu, što pokazuje i velik broj udaraca prema golu, a i trener je uoči utakmice rekao igračima kako moraju pobijediti.

Ostaje vidjeti kako će se ova situacija odraziti na momčad, ali i na posjećenost utakmica. Poznato je da interes publike lako nestane kad u sportu nestane sportskog duha, a prevlada politika ili kalkulacije.

Pročitajte više