Nestvarne scene u Pamploni u 3 sata ujutro. Pogledajte doček za finaliste Kupa kralja

Foto: Screenshot

SPEKTAKULARAN doček priredili su navijači nogometašima Osasune nakon polufinala Kupa kralja. Osasuna je u uzvratnom polufinalnom dvoboju u Bilbau odigrala 1:1 u produžetku protiv Athletica, a tim rezultatom obranila je prednost od 1:0 iz prve utakmice. Za naslov, svoj prvi u Kupu kralja, igrat će protiv pobjednika iz ogleda Real Madrida i Barcelone.

Momčad iz Pamplone je prvi i jedini put bila u finalu 2005. Betis ju je tad svladao 2:1. Ove sezone ispisala je povijest nakon što je od šesnaestine finala sve prepreke na putu do finala prošla ili u produžetku ili raspucavanjem s bijele točke. Prvo su igrači Osasune izbacili trećeligaša Gimnastic (2:1), zatim u osmini finala u raspucavanju jedanaesteraca bili bolji od Betisa, a u četvrtfinalu su u produžetku izbacili Sevillu (2:1). Jučer je ponovno trebala produžetak.

Scene za pamćenje

Athletic je poveo golom Inakija Williamsa u 33. minuti. Kako do isteka osnovnog dijela utakmice više nije bilo golova, ušlo se u produžetak, a u njegovoj 26. minuti, odnosno 116. minuti utakmice, Pablo Ibanez je volejem s ruba kaznenog prostora pogodio lijevi kut domaćeg gola i tako donio prolaz Osasuni u njeno drugo finale Kupa kralja. Ante Budimir nije igrao u ovoj utakmici za Osasunu.

Nogometaši Osasune su po povratku u grad dočekani poput junaka. Tisuće navijača dočekale su ih na jednom trgu i priredile scene za pamćenje.

 

Pročitajte više