Nestvarni triple-double Jokića: Ovo je za Srbe u Clevelandu. Uvijek mi plešu kolo

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ je kod Cavsa pružio partiju dostojnu toga da i treću sezonu zaredom bude MVP najjače lige svijeta. Denver je u Clevelandu vodio do pobjede 115:109 s 24 poena (8/13 šut iz igre), 18 skokova i 13 asistencija.

Nijedan drugi igrač nije ove sezone ostvario niti jedan ovakav učinak, koji u NBA-u zovu "monstruoznim triple-doubleom", ali Jokiću je ovo već drugi. Ujedno mu je to čak 22. utakmica ove sezone na kojoj je došao do triple-doublea. Denver je pobijedio svaki od tih mečeva, a Jokić je na putu da postane prvi u povijesti koji će regularni dio sezone završiti s više od 20 pobjedničkih triple-doublea. 

Koliko je Jokić dominantan što se tiče najprestižnijeg učinka svjedoči i to što on sam ima 22 triple-double meča ove sezone, a tri iduća igrača na popisu zajedno 21. Jokić je povijesnu partiju pružio pred brojnim klivlendskim Srbima, koji su došlo pozdraviti nacionalnog junaka i zbog toga je posebno sretan: "Oduševili su me. Svaki put kada dođem ovdje, ljudi plešu naše kolo u našim tradicionalnim nošnjama. Tako mi je drago kada čujem srpski jezik, vidim naše zastave, dresove..."

Pročitajte više