AUSTRALIAN OPEN

Neuništivi Čilić gubio 0:2, spasio dvije meč lopte i prošao u osminu finala

MARIN ČILIĆ plasirao se u osminu finala Australian Opena nakon velike drame i pet setova s Fernandom Verdascom.

Najbolji hrvatski igrač slavio je 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3 i za plasman u četvrtfinale će igrati protiv još jednog Španjolca, Roberta Bautiste Aguta.

Čilić je poklonio Verdascu prvi set jer je napravio break već u prvom gemu da bi ga izgubio u sljedećem. Na 3:3 je imao 0:40 na Verdascov servis, a na 4:5 je izgubio servis nakon što je propustio pet lopti za 5:5. U drugom setu nije imao nikakve šanse jer je Verdasco igrao puno bolje i jedan break za 2:4 bio je Španjolcu dovoljan za velikih 2:0 u setovima.

No u trećem setu Čilić se probudio. Počeo je fantastično servirati, dominirao je cijelim setom i dobio bi ga vjerojatno 6:0 da u drugom gemu nije propustio 0:40 i još jednu break loptu. Verdasco se nekako pribrao u četvrtom setu u kojem su obojica uvjerljivo branila servis, a koliko su dobro servirali, dovoljno govori podatak da do tie-breaka ni u jednom gemu nije bilo izjednačenja.

A onda drama. Verdasco radi mini-break i vodi 3:1, ali se Čilić vraća i na 6:5 ima prvu set loptu. Verdasco je rutinski dobio dva poena na servisu i dolazi do prve meč lopte. Marin je spašava, ali gubi servis za novi mini-break i daje priliku Verdascu da servisom završi meč. No kao toliko puta u njegovoj karijeri, Španjolcu se ruka skratila i napravio je dvostruku pogrešku od koje se više nije oporavio.

Čilić je dobio tri poena zaredom te osvojio set i odmah na početku petog seta napravio break. Kod vodstva 4:1 imao je dvije break lopte, ali Verdasco se izvukao i u sljedećem gemu imao 15:40 za povratak u meč. No prošlogodišnji finalist ipak je nakon gotovo četiri i pol sata igre završio meč 6:3.

Pročitajte više