Neuništivi Karlović je u finalu! Ovo se čekalo 42 godine

Foto: EPA-EFE

NEVJEROJATNI Ivo Karlović postao je najstariji tenisač u ATP finalu još od 1977. nakon što je u polufinalu ATP Punea svladao Belgijca Stevea Darcisa 7:6, 4:6, 6:3.

39-godišnji Karlović prvi set je riješio u svom stilu, u tie-breaku. Iako je do tada propustio tri prilike za oduzimanje Darcisovog servisa, to mu nije omelo koncentraciju u trinaestoj igri koju je osvojio sa 7:3.

U drugom setu borbeni Darcis zaigrao je bolje i uspio oduzeti Karlovićev servis u sedmom gemu. Karlović je odigrao loš volej, Belgijac je visokom loptom natjerao Hrvata da odigra još jedan udarac, a Div sa Šalate je smash poslao u veliki aut. Darcis je potom mirno odservirao do kraja seta osvojivši ga sa 6:4.

Ključni break u trećem setu

Što se tiče odlučujućeg seta, tamo je napokon i Karlović stigao do prvog breaka. Belgijac je spasio pet od šest break prilika u cijelom meču, ali kod 1:2 napokon je pokleknuo. Hrvat je stigao do 0:40, Darcis je spasio prvu, ali nije uspio i drugu break priliku u gemu. Karlović je zatim mirno priveo meč kraju i stigao do finala. Kao i većina tenisača, Darcis nikako nije uspijevao ukrotiti servis Hrvata. Karlović je u ovom dvoboju odservirao 33 as servisa. 

Karlović je s 39 godina najstariji tenisač u jednom ATP finalu još od Kena Rosewalla koji je 1977. sa 42 godine na leđima igrao finale dvoranskog turnira u Sydneyju.

U finalu će igrati protiv boljeg iz meča Kevina Andersona i Gillesa Simona.

Pročitajte više