Neuspjela provokacija Neftchijevih navijača: "Dinamo - Gay team for gay fans"

IGRAČI Neftchija, klupsko vodstvo, kao i navijači, nisu bili zadovoljni konačnim ishodom uzvratne utakmice protiv Dinama u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Nakon poraza 3:0 u Maksimiru Azerbajdžanci su se nadali da će, ako već ne mogu izboriti prolaz, barem izboriti pobjedu pred svojim navijačima.

> Video: Dinamo potvrdio prolaz, ali ne i europsku kvalitetu

> Jurčić: Ovo je bila prava europska utakmica

Loše reakcije domaćih napadača, u kombinaciji s raspoloženim protivničkim vratarom, ostavile su Neftchi bez postignutog pogotka u dvije utakmice protiv nesigurnog Dinama. Domaći su navijači zato s tribina iskazali nezadovoljstvo povicima upućenim svojim ljubimcima, ali nisu ostali dužni ni protivniku. Na jednom je transparentu stajalo "Gay team for gay fans - Dinamo".

"Dinamo je igrao bolje nego u Zagrebu"

"Igrači nisu obraćali pozornost na povike s tribina. Mogli smo i trebali smo pobijediti. Vrijeme je dosta utjecalo na igru", rekao je Neftchijev bek Ruslan Amirdzanov.

"Iako smo igrali kod kuće malo smo toga napravili u napadu. Stvarno smo htjeli pobijediti. Šteta je što se već opraštamo od Lige prvaka. Nismo imali sreće", rekao je Brazilac Flavinho.

Jurčić naučio kako se na azerbajdžanskom kaže "ostavka"

Tijekom utakmice navijači su zdušno tražili ostavku trenera Arifa Asadova urlajući "Istefa!" toliko glasno da je i Krunoslav Jurčić, trener Dinama, nakon utakmice pitao prevoditelja što to znači. Odgovor je bio - ostavka.

"Spreman sam otići, ali 3:0 u dvije utakmice nije tako strašan rezultat. I Real Madrid gubi 5:0. Moja momčad igrala je bolje prvo poluvrijeme, ali Dinamo je iskusniji i kvalitetniji protivnik. Igrali su bolje nego u Zagrebu. Dobili smo jako teškog protivnika, ali pružili smo dobru borbu", rekao je nakon utakmice trener Arif Asadov.

Pročitajte više