EUROPSKE LIGE

Neville: De Jong bi trebao tužiti Barcelonu i suigrači bi ga trebali u tome podržati

Foto: EPA

NIZOZEMSKI nogometaš Frankie de Jong postaje velik problem za Barcelonu. Naime, klub bi ga se želio što prije riješiti, prodaja u Manchester United već je dogovorena, no De Jongu se, izgleda, ne ide u Englesku. Ogroman je to problem za Barcelonu koja ga mora skinuti s platne liste kako bi opravdala troškove za sve ulazne transfere koje je napravila ovog ljeta. Dio je to posebnog dogovora koji su čelnici Barcelone sklopili s vodstvom lige kako bi klub izbjegao bankrot.

Ako De Jong ne ode, Barcelona neće smjeti registrirati igrače koje je kupila jer bi time prekršila spomenuti dogovor. Jedino je rješenje da De Jongu značajno smanje plaću, što je navodno Nizozemcu predložio i trener Xavi Hernandez. Iako bi De Jong tako pomogao klubu, bivši igrač Manchester Uniteda, a danas nogometni analitičar Gary Neville smatra da bi De Jong zbog toga trebao tužiti Barcelonu.

De Jong bi trebao tužiti Barcelonu i svi suigrači bi trebali stati iza njega i podržati ga. Klub troši bogatstvo na nove igrače, a ne plaća one koji imaju svoje ugovore u potpunosti. FIFPRO bi se trebao uključiti u ovo maltretiranje i zaustaviti ga", napisao je Neville na svom Twitteru.

 

Pročitajte više