Neville: U Unitedu je počinjena najveća izdaja. To je neprihvatljivo

Foto: EPA

GARY NEVILLE (48) legendarni branič Uniteda, a danas stručni komentator i trener, kritizirao je igrače Manchester Uniteda. Podsjetimo, United je u srijedu pobijedio Chelsea 2:1 na Old Traffordu u 15. kolu Premier lige. Međutim, situacija u mančesterskom klubu nije idealna, što pokazuje potez vodstva kluba.

Naime, United je uoči spomenute utakmice četvorici engleskih novinara zabranio dolazak na konferenciju za medije jer "nisu kontaktirali klub i dali mu priliku da komentira, ospori i kontekstualizira" objavljene priče. To su: Kaveh Solhekol (Sky Sports), Samuel Luckhurst (Manchester Evening News), David McDonnell (Mirror) i Rob Dawson (ESPN).

"Najveća izdaja koja se može počiniti u nogometnoj svlačionici jest da igrači i njihovi predstavnici izlaze u medije kako bi potkopali trenera i ostale igrače"

Neville je govorio o ovoj temi. "Bio sam blag prema igračima posljednjih 12 mjeseci jer sam se koncentrirao na trulo okruženje i vlasništvo kluba. Postoje poteškoće zbog kojih igrači ne mogu ostvariti ciljeve", započeo je Neville u podcastu Stick to Football. 

"Najveća izdaja koja se može počiniti u nogometnoj svlačionici jest da igrači i njihovi predstavnici izlaze u medije kako bi potkopali trenera i ostale igrače. To je je*eno neoprostivo. Kada sam čuo te priče, pomislio sam: 'Evo ga, idemo ponovno.' Ponovno će pokušati srediti otkaz treneru i riješiti se grupe igrača.

Vidljivo je što se događa. Prestanite plakati, začepite i radite što više možete, a idući dan se vratite i učinite isto. To je to. Suosjećao sam s njima s obzirom na situaciju u klubu, kontinuirano loše transfere, negativnost, loše vlasnike i nedostatak brojnih stvari. No nemam suosjećanja ako priče izlaze iz svlačionice", poručio je Neville.

Pročitajte više