Nevjerica u Srbiji: Mourinho i Pep su ludi za njim, Juventus nudi 80 milijuna eura, a srpski izbornik ga ne želi

Foto: Guliver Image/Getty Images

"ZAŠTO nije pozvan Sergej Milinković-Savić"? pitanje je koje je nebrojeno puta postavljeno srpskom izborniku Slavoljubu Muslinu. Pitanje koje ga toliko živcira da često izgubi kontrolu...
 
Muslin je uspio Srbiju odvesti na Svjetsko prvenstvo, ali ni to ne pomaže da ga zaobiđu pitanja o nogometašu Lazija kojeg nema u reprezentaciji.
 
"Sergej konkurira za Svjetsko prvenstvo, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidimo razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kada je riječ o sustavu i o igračima koje sam pozivao", rekao je Muslin.
 
Izbornik Srbije naveo je da mu se Milinković ne uklapa u sustav.
 
"Kod mene tri stvari odlučuju hoće li igrač biti u reprezentaciji - nogometna kvaliteta, uklapanje u momčad u igračkom smislu i uklapanje u momčad kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvat ću ga."
 
Koje uvjete nogometaš Lazija ne ispunjava?
 
"Ne mogu vam to reći. Vjerojatno jedan ne ispunjava čim nije pozvan."
 
Milinković-Savić rođen je prije 22 godine u Kataloniji. Prije četiri godine debitirao je za Srbiju u omladinskim kategorijama, prije dvije potpisao za Lazio, ali do danas nije odigrao niti jednu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Srbije.
 
Milinković-Savić razočaran je napustio kamp reprezentacije, navodno u dogovoru s izbornikom, nakon što prošle godine nije dobio ni minutu u prijateljskim utakmicama protiv Cipra i Izraela. 
 
Tada je Muslin za njega rekao da je veliki talent, ali i nogometaš koji se nikako ne uklapa u igru i sustav srpske reprezentacije. 
 
Međutim, u Srbiji traže istinu o odnosu Muslina i Milinkovića-Savića jer ga žele gledati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Postoji nekoliko verzija zbog kojih Muslin ne računa na veznjaka Lazija. Od toga da je odbio igrati na poziciji defenzivnog veznog, da je Lazio vršio pritisak da se povuče iz reprezentacije, da je problem njegov agent...
 
Svi u Srbiji su uvjereni da bi reprezentacija bila puno jača s njim u veznom redu. Uostalom, Lazio za njega traži ogromnih 100 milijuna eura. Zasad je najbliži prelasku u Juventus koji je navodno već ponudio 80 milijuna eura. Britanski mediji javljaju da su za njim poludjeli i Jose Mourinho i Pep Guardiola, treneri Uniteda i Cityja. Oni su poludjeli za njim, a Muslin možda s njim...
 

Pročitajte više