Nevjerojatan preokret u NFL-u. Gubili 27:0 pa u zadnjoj sekundi prošli dalje

Foto: Profimedia

JACKSONVILLE JAGUARSI kreirali su treći najveći preokret u povijesti doigravanja NFL-a nakon što su noćas u ludoj utakmici pobijedili Los Angeles Chargerse 31:30. Gosti su krajem prvog poluvremena vodili 27:0, ali su u epskom raspadu izgubili utakmicu i ispali iz playoffa.

Quarterback Jacksonvillea Trevor Lawrence otvorio je utakmicu s četiri presječena dodavanja da bi do kraja utakmice bacio četiri touchdowna za ukupno 288 osvojenih jarda. Lawrenceu su tijekom prvog poluvremena navijači zviždali, samopouzdanje mu je vidljivo bilo nisko, ali se uspio vratiti i onda kreirati jedan od najvećih povrataka svih vremena.

Jaguarsi su bili potpuno izgubljeni na početku utakmice. Lawrence je promašivao dodavanja, obrana je puštala na sve strane i Chargersi su imali pobjedu u rukama i prije poluvremena. Pet minuta prije odmora imali su 24:0 i loptu na šest jarda. Nisu uspjeli napraviti još jedan touchdown, pogodili su samo field goal i do kraja utakmice više nisu ušli u "red zone".

Hrabri Jaguarsi u završnici

Jaguarsi su se malo po malo vraćali, a pet i pol minuta prije kraja su nakon touchdowna za 30:26 uspješno odradili konverziju za dodatna dva poena i smanjili vodstvo Chargersa na samo dva poena zaostatka.

Ključan trenutak dogodio se minutu i 27 prije kraja kad su hrabri Jaguarsi na četvrtom pokušaju za jedan jard na 41 jardu od end zonea uspjeli osvojiti novi prvi pokušaj. Iz njega je Patterson sa sirenom pogodio field goal za konačnih 31:30 i golemo slavlje u Jacksonvilleu.

Pročitajte više