AUTO-MOTO

Nevjerojatna akrobacija: U punoj brzini poletio s motora, ali se uspio spasiti

Screenshot

ALEX MARQUEZ se na Velikoj nagradi Japana velemajstorskom akrobacijom spasio teških, a možda i fatalnih posljedica. Španjolac je na ionako teškoj stazi, koja je postala još zahtjevnija zbog kiše, izgubio kontrolu nad motociklom i poletio s njega naglavačke.

Jedini dio tijela koji mu je u tim trenucima bio na motoru su bile ruke. Ali to što se njima držao za ručke, omogućilo mu je akrobacije koje je još uspio izvesti.

Tijelo je vratio u vertikalni položaj, ali su mu noge i dalje bile uz motor koji se kretao brzo, a ne na njemu. Marquez se snašao tako da ih je spustio na asfalt i klizeći se po njemu vozio još par stotina metara. Tada je konačno uspio zaustaviti motor i parkirati ga uz ogradu. 

Kraj njegove avanture i način na koji ju je okončao popraćen je pljeskom iz boksova svih ekipa te uzdahom olakšanja njegovog oca koji je sve to gledao.

Marquez je nakon trke komentirao čudo koje je uspio izvesti: "Brutalno. Svega je tu bilo; skijanja, surfanja. Nisam mogao zamisliti da mogu spasiti ovakvo nešto. Još sam kasnije na snimci, koja je savršeno sve ulovila, vidio kako mi lice izgleda prestrašeno. Presretan sam da sam prošao bez pada nakon ovakvog nečeg."
 

Pročitajte više