TRANSFERI

Nevjerojatna priča Godina: Sve sam dogovorio sa Cityjem. Onda je Cholo dao ultimatum

Screenshot: Atletico

DIEGO GODIN, legendarni vođa najjače generacije u povijesti Atletico Madrida, kluba u kojem je bio od 2010. do 2019., u intervjuu za As otkrio je nevjerojatnu priču.

"U ljeto 2015. Manchester City došao je po mene i platio više nego što je iznosila moja odštetna klauzula. Inzistirao sam na tome jer sam želio napustiti Atletico onako kako taj klub zaslužuje. Završne pregovore sa Cityjem održao sam u Madridu i tamo smo sve dogovorili. Cholo Simeone za to je saznao u Japanu, gdje je Atletico bio na azijskoj turneji bez mene jer sam dobio produljeni odmor nakon što sam se vratio s Copa Americe. Kada je Simeone čuo da odlazim, on i vodeći igrači Gabi, Raul Garcia i Tiago došli su vodstvu kluba i rekli ako ja odlazim, da onda i svi oni napuštaju klub. Sutra sam se zahvalio Cityju i potpisao novi ugovor s Atleticom."

Četiri godine kasnije, Godin je ipak u suzama napustio Atletico i otišao u Inter, a sada, u 35. godini igra za Cagliari. Međutim, Atletico je klub njegovog života. Objašnjava zašto:

"Svlačionica tamo je bila nevjerojatna. Mi smo se tako našli kao ljudi i prijatelji, kojima je Atletico bio iznad svega individualnog. Nije bilo ega. Gabi je bio kapetan, ja sam bio kapetan bez trake. Kao i Raul Garcia, Tiago, Juanfran, David Villa... Svatko je imao svoju ulogu, ali svi smo gurali u istom smjeru. Postigli smo ono što će se protokom vremena još više cijeniti, prvi španjolski naslov nakon 18 godina, dvije Europa Lige te dva finala LP-a u vrijeme vladavine Ronaldovog Reala i Messijeve Barcelone. To smo sve postigli bez zvijezda, kao momčad i slijedeći Cholovu ideju, ideju momčadi. Osim toga, branili smo se do smrti, jer bili smo braća i van terena i na terenu."

Godin je, premda branič, zabijao i ključne golove u spomenutim senzacionalnim uspjesima Atletica. Za povijesni naslov prvaka Španjolske zabio je za pobjedu kod Barcelone, jedinog rivala za titulu 2014. Iste godine postigao je i zamalo pobjednički gol u finalu Lige prvaka protiv Reala, ali je Ramos u trećoj minuti nadoknade odveo utakmicu u produžetke. Dvije godine kasnije opet je od Reala izgubio finale LP-a. Zato je osvojio dvije Europa lige i jedan Kup kralja. 

Pročitajte više