KOŠARKAŠKI SP

Nevjerojatni Talijani nadoknadili -26 i u produžetku pobijedili Portoriko

Foto: EPA-EFE

KOŠARKAŠI Italije pobijedili su Portoriko u zadnjoj utakmici drugog kruga SP-a 94:89 nakon što su sredinom treće četvrtine gubili 26 koševa razlike.

No predvođeni sjajnim Marcom Belinellijem, Talijani su polako počeli stizati vodstvo Portorikanaca i impresivnom serijom 37:9 poveli pet minuta prije kraja. Portoriko je djelovao potpuno slomljeno pa su Talijani nastavili s dominacijom te u zadnju minutu ušli s vodstvom 81:75.

U dramatičnoj završnici Portoriko je izjednačio, a deset sekundi prije kraja Talijani su imali napad za pobjedu. No Hackett je izgubio loptu, a Rodriguez učinio isto tri sekunde prije kraja, ali Belinelli nije uspio pogoditi tešku tricu za pobjedu.

U produžetku su Talijani bili mirniji i rutinski došli do pobjede koja im ništa neće značiti. Obje momčadi ispale su iz svih kombinacija prije utakmice, a u četvrtfinale iz te skupine idu Španjolska i Srbija.

Najbolji na utakmici bio je Belinelli s 27 koševa, šest skokova i tri asistencije, a Danilo Gallinari je dodao 22 koša. Kod Portorika je najefikasniji bio Renaldo Balkman s 14, dok su Browne i Rodriguez zabili po 13 koševa.

Pročitajte više