HRVATSKI NOGOMETAŠI

Nevjerojatni Vukovarac briljira u Americi. Pogledajte dramatični gol za play-off

Foto: Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

DAMIR KREILACH, Vukovarac koji je bio heroj navijača u Rijeci i Berlinu, u istom stilu nastavio je i u Salt Lake Cityju.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Specijalist za golčine u MLS-u još jedan je postigao u petoj minuti sudačke nadoknade za pobjedu 1:0 kod Kansas Cityja u 27. kolu.

Dramatično je donio svojoj momčadi veliki trijumf, jer njime je Salt Lake osigurao doigravanje. Kreilach je iznimno važan gol zabio u zadnjem napadu na utakmici tako što je pred vratima u mrežu zakucao udarac škaricama Justina Merama.

Kreilachu je ovo 16. gol sezone, u kojoj ima i osam asistencija. Fantastičan učinak za veznjaka, mada je Kreilach zbog niza ozljeda u momčadi zadnjih mjesec dana prebačen u špicu. Tamo se sjajno snašao. U posljednjih 12 utakmica kao napadač je zabio osam i namjestio četiri gola.  

Kreilach (32) je od 2008. do 2013. igrao za Rijeku i bio njen kapetan, nakon čega je četiri i pol godine nastupao za Union Berlin. U oba ta kluba igrao je sjajno, ali eksplodirao je po dolasku u Ameriku prije gotovo četiri godine. Od tada je za Real Salt Lake u 127 utakmica postigao 47 i namjestio 18 golova. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kreilach je nastupao za mlade hrvatske reprezentacije do 19 i 21 godine, a nedavno je izjavio kako zbog aktualne sjajne forme želi Dalićev poziv za seniorsku nacionalnu momčad. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više