Esport

Nevjerojatno obećanje najveće hrvatske esport zvijezde

Foto: Riot Games

G2 ESPORTS i Luka "Perkz" Perković imaju nevjerojatnu sezonu iza sebe. Trenutno u League of Legends European Championshipu drže prvo mjesto sa samo dva poraza iz 16 mečeva. Doigravanje je već neko vrijeme osigurano, a sljedećeg vikenda trebala bi uslijediti i potvrda prvog mjesta. Kako bi malo začinio stvari, Perkz je na Twitteru dao obećanje koje će zaista biti teško ispuniti.

>Sada možete provjeriti koliko ste potrošili na LoL, igrači nisu prezadovoljni

Kraljevi Europe prošetali su se kroz ljetni dio LEC-a. Doživjeli su samo dva poraza, za koje bi se moglo reći da su si ih sami skrivili. Proteklog vikenda nadigrali su Rogue i Misfits, s tim da su drugom meču, opet karakteristično za njih, izvukli kompoziciju koju gotovo nitko nije očekivao. Pa je tako Martin Nordahl "Wunder" Hansen na topu igrao Soraku i to sa Smiteom, koji se gotovo isključivo koristi samo u džungli.

Glavni su favoriti za osvajanje LEC-a i to bez konkurencije. U doigravanju su već osigurali mjesto u polufinalu, a kako će se u toj fazi natjecanja igrati serije na tri dobivene, to će dodatno ići na ruku jednoj od najboljih ekipa svijeta. Njihovi protivnici u Europi već sad ne znaju kako bi ih zaustavili tako da bi se G2 Esports trebao bez većih problema prošetati do šeste europske titule. 

Luka "Perkz" Perković u paru sa Slovencem Mihaelom "Mikyx" Mehleom također igra sjajno i jedno su od najvećih iznenađenja lige. Dominantni su u gotovo svim fazama igre, mogu igrati praktički bilo što i sjajno se razumiju i nadopunjuju. Hrvatska esport zvijezda je ususret posljednjem vikendu natjecanja LEC-a dala zanimljivo obećanje.

Perkz je na Twitteru objavio: "Ako ovaj Tweet dobije 20 tisuća lajkova i 10 tisuća retweeteva prije četvrtka, Caps i ja ćemo u četvrtak navečer zajedno streamati 24 sata prije meča u LEC-u u petak."

To bi značilo da će njih dvojica igrati 24 sata u komadu pred gledateljima prije nego što odu u berlinski studio igrati službeni meč protiv ekipe Schalke 04. Da bi stvar bila još bolja, odnosno gora, njihov suigrač Marcin "Jankos" Jankowski je rekao da će im se pridružiti. 

Cilj je ostvaren u samo nekoliko sati, a Perkz je ubrzo shvatio da je trebao tražiti više lajkova i retweetova jer je ovaj cilj ostvaren prebrzo.

Streamovi od 24 sata nisu rijetkost među gamerima, ali za takve pothvate potrebne su i velike pripreme. Pitanje je hoće li Perkz ispuniti obećanje, ali ako do toga dođe, sigurno će imati svu potrebnu podršku u gaming kući G2 Esportsa u kojoj boravi sa suigračima tijekom sezone. Naravno, ovakvi pothvati nisu preporučljivi nikome, pa ni profesionalnim gamerima.

G2 Esports je poznat kao organizacija koja dominira na društvenim mrežama, a primjer slijede i njihovi League of Legends igrači. Prozivke, međusobna zafrkancija i ovakva obećanja stalni su dio repertoara. Obećanja nisu strana ni Perkzu koji je obećao da će na Worldsu 2017. igrati Yasua pa to obećanje i ispunio u posljednjem meču na tom natjecanju.

Pročitajte više