Newcastle produljio na pet godina s najvećom i najskupljom zvijezdom

Foto: Profimedia

NEWCASTLE United objavio je produljenje ugovora sa svojim najboljim i najskupljim igračem Brunom Guimaraesom, koji se obvezao na ostanak u klubu do 2028. godine. Brazilski 25-godišnji veznjak oduševljen je dogovorom, koji se može raskinuti samo ako netko aktivira odštetnu klauzulu od 100 milijuna funti, odnosno 115 milijuna eura.

Guimaraes je u Newcastle došao u siječnju 2022. iz Lyona za 42 milijuna eura te se iz borbe za trofej u Europa ligi upustio u borbu za ostanak s premierligaškim klubom koji je upravo bio kupio saudijski PIF, vlasnik četiriju najvećih saudijskih klubova, koji je ovog ljeta raspametio svjetsko nogometno tržište.

Svi ga vole

"Oduševljen sam! Navijači su me od prvog dana prihvatili i pokazivali mi koliko me vole. Jako sam sretan ovdje", rekao je Guimaraes, koji je do dolaska u Europu 2020. sakupio 14 nastupa za brazilsku reprezentaciju.

Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura, isto kao švedskog napadača Alexandera Isaka, što ih čini najvrjednijim igračima u klubu sa sjevera Engleske.

Pročitajte više