Engleski klub se uključio u utrku za zvijezdu Napolija. Nudi mu milijun eura mjesečno

Foto: EPA-EFE

JOŠ od prije početka ljetnog prijelaznog roka u talijanskim i engleskim medijima počelo se pisati kako će stoper Kim Min-jae (26) napustiti Napoli i otići u Manchester United, koji u njemu vidi zamjenu za Harryja Maguirea. Kim je s napuljskim klubom osvojio Serie A kao jedan od najvažnijih prvotimaca i dugo je želja trenera Erika Ten Haga. 

U priču se zatim umiješao Bayern, klub u kojem je Ten Hag nekoć pekao zanat kao trener druge ekipe. Novi trener Bavaraca Thomas Tuchel odlučan je u namjeri da pojača posljednju liniju ekipe i uz transfer Kylea Walkera (33) iz Manchester Cityja navodno je jako blizu realizacije Kimovog transfera.

Utrka za potpis sjajnog Korejca sada je postala tročlana, jer u nju se uključio i Newcastle, koji Kimu nudi daleko najveću plaću od svih koji bi ga trebali dovesti. Na sjeveru Engleske zarađivao bi 230 tisuća eura tjedno, što bi s bonusima preraslo plaću od milijun eura mjesečno.

Napoli će zaraditi preko 40 milijuna eura

Bayern, United i Newcastle spremni su Napoliju platiti otpusnu klauzulu od 60 milijuna, a Kim će zatim sam moći birati novu sredinu. Ono što je sigurno je da će na njemu aktualni prvaci Italije značajno profitirati.

Podsjetimo, Kim je u Napoli stigao u ljeto 2022. godine iz Fenerbahčea za 18 milijuna eura. Mnogi su predviđali da će obrana Napolija biti slabija zbog odlaska Kalidoua Koulibalyja u Chelsea, ali Kim se pokazao kao pun pogodak i Napoli bi na njemu mogao višestruko zaraditi.

Aktualni ugovor s Napolijem vrijedi mu do 2025. godine s opcijom produljenja na još dvije sezone. Transfermarkt ga procjenjuje na 50 milijuna eura i trenutno ga se smatra jednim od najboljih braniča na svijetu. 

Pročitajte više