Nexe zabio 10 sekundi prije kraja i pobijedio u Europi. Pogledajte gol

Foto: RK Nexe Našice

RUKOMETAŠI hrvatskog doprvaka Nexea u prvoj utakmici grupne faze EHF Europske lige pobijedili su danski Skjern na gostovanju 30:29. Bila je to neizvjesna utakmica, a pobjednika je odlučio pogodak Tomislava Severeca 17 sekundi prije kraja utakmice.

Nexe je nastup u Europskoj ligi izborio tako što je u kvalifikacijama pobijedio poljski KS Azoty Pulawy (35:27), nadoknadivši poraz od šest razlike iz prve utakmice. Skjern se pak kvalificirao nakon što je prošle sezone završio na trećem mjestu u danskoj ligi.

Počelo je vodstvom 2:0 domaćina. Nexe je uzvratio s tri gola u nizu, da bi Skjern u 17. minuti imao 7:4. Hrvatski se sastav vratio (7:7), a do kraja poluvremena igralo se gol za gol i prvi dio je zaključen rezultatom 14:14.

Gol s deset metara za pobjedu

Domaćin je bolje ušao i u drugi dio (16:14), ali je Nexe serijom 5:1 okrenuo rezultat u vodstvo 19:17, dok je u 42. minuti imao i tri pogotka prednosti (21:18). Danci su izjednačili na 23:23 te je završnica bila napeta. U posljednjih pet minuta ušlo se s 26:26, no Nexe je golom Luke Moslavca dvije minute prije kraja poveo 29:27.

Skjern je smanjio, a zatim imao napad za izjednačenje koji je Mikkel Rasmussen 50 sekundi prije kraja pretvorio u izjednačenje. Pritom je Moslavac zaradio dvije minute isključenja. Branko Tamše je povukao golmana i Nexe je krenuo u napad za pobjedu i uspio doći do pobjede. Severec je sjajnim udarcem s deset metara zabio za 30:29. Danci su pokušali izboriti bod, ali su izgubili loptu.

Nexe su do pobjede predvodili Severec sa sedam golova, Moslavac sa šest te Fahrudin Melić s četiri gola, dok je Dominik Kuzmanović imao 12 obrana. Kod domaćina je Eivind Tangen zabio osam golova, a Emil Bergholt pet. 

U drugom susretu iz skupine C španjolski Granollers je na gostovanju pobijedio mađarski Balatonfuredi KSE 30:25. Kasnije se još sastaju Sporting i austrijska ekipa Alpla HC Hard. Nexe će 1. studenog u drugom kolu u Našicama dočekati Balatonfuredi.

Pročitajte više