Neymar i protiv Srbije dokazao: Na SP-u nije sebičan, nego briljantan

Foto: EPA

DEBAKL Brazila i teška ozljeda na prošlom SP-u te nova ozbiljna ozljeda u veljači, zbog koje je bilo upitno hoće li nastupiti na aktualnom prvenstvu, Neymara su učinili gladnim.

Mnogi će reći i previše gladnim jer mu se zamjera što na SP-u previše solira, dribla, krade loptu suigračima i svojata je. Općenito, smatra se da je sebičan.

Statistika Neymarovim kritičarima samo djelomično daje za pravo. Istina, Neymar je skupinu E, koju je Brazil prošao kao prvi ispred Švicarske, Srbije i Kostarike, završio kao igrač s najviše driblinga.

Međutim, važno je naglasiti da je njegovih rekordnih 17 driblinga bilo uspješnih. Nadalje, držanjem lopte i prolascima suparnika natjerao ih je da na njemu naprave čak 17 prekršaja, po čemu je također rekorder u grupi.

Koliko je Neymar zapravo "sebičan", govori i to što je suigračima priredio čak 11 prilika, što je još jedna kategorija po kojoj je najbolji od svih nogometaša koji su igrali u skupini E.

Neymar u momčadi Brazila ima potpunu slobodu i sve ovlasti, o čemu svjedoči i to da je sa 16 šuteva na gol i osam udaraca u okvir prvi u obje ove kategorije među nogometašima u skupini.

Na kraju, od pet golova koje je Brazil postigao u grupi, Neymar je po jedan zabio i namjestio. 

Pročitajte više