BRAZILSKA REPREZENTACIJA

"Neymar je bolji tehničar od Messija, ali fali mu jedna stvar"

Foto: Getty Images

IAKO je Leo Messi naširoko prihvaćen kao najbolji tehničar u nogometnom svijetu, s tom se procjenom ne slažu svi.

Legendarni Brazilac Cafu, jedan od najboljih desnih bekova svih vremena, smatra da taj epitet pripada njegovu sunarodnjaku i bivšem Messijevu suigraču Neymaru.

"Neymar je tehnički najbolji igrač na svijetu. Nitko nije bolji od njega, čak ni Messi, iako sam njegov velik fan. Ali nije bolji od Neymara u smislu tehničke kvalitete", rekao je Cafu za Fox Sports.

Embed from Getty Images

Međutim, i on je svjestan da Neymar zaostaje za Messijem u drugim aspektima, poput liderskih sposobnosti, iako u brazilskoj reprezentaciji ima ovlasti da bude vođa.

"U reprezentaciji ne vidim nikoga tko bi mu mogao reći da ne radi ovo ili ono. Takav ne postoji. Neymaru su dali odgovornost da bude vođa, a on nije čovjek takvog profila. Ne želi to biti jer nije takav. Jeste li ga ikad vidjeli kako rješava raspravu igrača i izbornika? Ne, jer nije takav", rekao je Cafu, koji ipak smatra da je Neymar igrač u kojeg se nacija uzda da će ju ponovno odvesti na svjetski vrh.

"On je naša najveća nada za osvajanje svjetskog prvenstva. Dok je on na travnjaku, osam protivničkih igrača će misliti o njemu. Otvara prostor drugima, zabija nevjerojatne golove, ali fali mu netko tko će ga pokrivati, igrači koji će se uklopiti oko njega", zaključio je legendarni bek.

Pročitajte više