transferi

Neymar je davao svojih 20 milijuna na Barcinih 130 milijuna + Rakitić. Nije prošlo

Foto: Gulliver / Getty Images

MUNDO DEPORTIVO otkriva što je Barcelona ponudila PSG-u kako bi vratila Neymara, kojeg je francuskom prvaku prodala u ljeto 2017. za rekordna 222 milijuna eura.

Kako se bliži ljetni prijelazni rok, tako se kao i u to vrijeme prošle godine aktualizira povratak Neymara u Barcu. Tim povodom katalonski dnevni list otkriva što je na kraju prošlog ljetnog prijelaznog roka Barcelona sve ponudila PSG-u za Neymara.

U paketu su bili Ivan Rakitić, zatim mladi (20) branič Jean-Clair Todibo (koji je početkom ove godine poslan na posudbu u Schalke) kao igrači koji će trajno prijeći u Pariz, dok bi Ousmane Dembele bio poslan na posudbu. Osim ove trojice, Barcelona je za Neymara ponudila još i 130 milijuna eura. 

PSG je odgovorio da pristaje na ponuđene igrače, ali da želi još 150 milijuna eura. 

Neymar je, želeći omogućiti veliki trade i svoj povratak u Barcelonu, ponudio da će dati 20 milijuna eura razlike između onog što Barca nudi i PSG traži. To bi napravio pod uvjetom da mu Barcelona spomenuti iznos vrati iduće godine kroz uvećanu plaću.

Međutim, to bi bilo preveliko opterećenje za Barcelonu koja ionako na plaće igrača godišnje troši nevjerojatnih 391 milijun eura ili čak 83 posto godišnjeg proračuna pa je posao propao.

Pročitajte više