NEYMAR VEĆ KMEČI ZA BARCOM Messi ga je mazio, a Cavani ga ugnjetava i najgori je u ligama petice

Screenshot: Youtube

RASKOŠNI, glamurozni i rastrošni prelazak iz Barcelone u Pariz brzo se za Neymara iz bajke pretvorio u noćnu moru.

Postao je najskuplji nogometaš svijeta koji se iz Barcelone izbavio tako što je sam platio rekordna 222 milijuna eura jer su mu "trebali novi izazovi".
 
U prijevodu, dojadilo mu je živjeti u Messijevoj sjeni, a PSG je plaćao dvostruko više.
 
Ali brzo je shvatio da u PSG već stoluje drugi vođa koji se ne da detronizirati. Edinson Cavani je najbolji strijelac, igrač te gazda na terenu i svlačionici.
 
Dolaskom Neymara i spletkaroša Danija Alvesa, "brazilski gang" na Parku prinčeva se omasovio i osilio, ali Matador se ne predaje. 

Već smo pisali kako je prije mjesec dana, odmah po Neymarovu dolasku u PSG, sve između njih tako lijepo počelo, svjedoče to brojke. Ali one izdajnički pokazuju i kako je odnos brzo propao. Neymar je u prvoj utakmici s Cavanijem suigrača poslužio deset puta. U idućih pet utakmica ukupno mu je dodao samo 11 puta. Cavanijeva spremnost na suradnju također je brzo pala; sa šest pasova Neymaru u prvoj utakmici, na tek ukupno pet u idućih pet utakmica. 
 
I dok su jedan drugom "zaboravili" dodavati, nisu se susprezali od uvreda i fizičkih sukoba. Kulminacija međusobne ljubomore i netrpeljivosti između dviju najvećih zvijezda dogodila se prošlog vikenda na derbiju s Lyonom.
 
Brojni Neymarovi fanovi tvrde da su navedene brojke i scene s utakmice samo dio dokaza koliko ga Cavani ne podnosi, pa su si dali truda i složili paralelnu montažu. Video nam pokazuje kako se prema Neymaru odnosio Messi, a kako Cavani. Kao što možete vidjeti, onaj koji mu je navodno smetao u razvoju te prisvajao sve zasluge i počasti, zapravo mu je prepuštao penale, slobodnjake, grlio ga, ljubio i hrabrio.

S druge strane, Cavani bi se "prije ubio nego mu dodao", a umjesto Leovih maženja, siroti Neymara sada mora trpjeti bullying urugvajskog šefa PSG-a.
 
Neymarova golgeterska statistika u PSG-u je usprkos svemu jako dobra. Ukupno pet golova u šest utakmica, dok je u prvenstvu zabio četiri zgoditka u pet nastupa. 
 
Ističemo učinak u Ligue 1, jer nam druga brojka iz tog natjecanja otkriva da je Neymar i u najslabijoj ligi petice zapravo krenuo jako loše. Na pet utakmica francuskog prvenstva čak je 23 puta izgubio loptu, po čemu je najgori od svih igrača pet najjačih europskih liga! >

Pročitajte više