"NEYMAROVA KUJICE!" Urugvajska legenda napala brazilsku

Screenshot: Youtube

RAT ega na terenu i svlačionici PSG-a je top tema proteklih tjedan dana. Cijeli svijet je gledao kako su se Neymar i Cavani dvaput zamalo potukli oko toga tko će izvesti slobodnjak i penal na derbiju protiv Lyona.

PSG je pobijedio 2:0, ali nakon utakmice nitko nije pričao o rezultatu, nego samo o sukobu starog poglavice momčadi Cavanija i pretendenta na njegovo prijestolje, rekordna 222 milijuna eura plaćenog Neymara.
 
Sukob se nastavio i nakon utakmice, tijekom koje je na Neymarovu stranu stao Dani Alves, još jedan friški brazilski došljak u PSG. Kao posljedica fajta koji je od verbalnog zamalo prerastao u fizički, momčad se podijelila na dva klana: starosjedilački uz Cavanija i brazilski na Neymarovoj strani.

I dok protagonisti velike svađe par dana kasnije nastoje smiriti situaciju, jedan ugledni autsajder ju je dodatno začinio. Diego Forlan, slavni urugvajski golgeter i nekadašnji napadač Villarreala, Manchester Uniteda i Atletica, naravno stao je na stranu sunarodnjaka Cavanija.
 
"Edinson je itekako iskusan (30 mu je godina, op.a.) i zna kako rješavati situacije poput ove, potezom i razgovorom. Izvan terena on ne mora biti prijatelj s ikim, ali na terenu je dio momčadi i to itekako poštuje."
 
Očitao je lekciju Neymaru: "Htio je uzeti penal i slobodnjak igraču koji ih inače izvodi u momčadi. Neka se sjeti bi li mu tako nešto palo na pamet u Barceloni, posebno kada je tek došao u klub. Bi li to pokušao napraviti Messiju? U PSG je stigao kao najskuplji igrač u povijesti, ali bez obzira na to, mora poštovati Cavanija, pet godina starijeg suigrača, najboljeg strijelca i igrača momčadi u koju je tek došao."
 
Ali Forlan je najpapreniju poruku sačuvao za Danija Alvesa koji je prilikom fajta Neymara i Cavanija oko slobodnjaka, uletio kao sunarodnjakov zaštitar i spriječio Urugvajca da dođe do lopte: "Problem je bio između Cavanija i Neymara i to su trebali riješiti njih dvojica. Alves se nije imao tu što miješati, posebno ne onako kako je to napravio. Tako što je uzeo loptu Cavaniju i dao ju je Neymaru. Strašno, kao da je njegova kujica!"

Pročitajte više