Europske lige

Nezaustavljivi Haaland hat-trickom donio preokret i pobjedu Cityju

Foto: EPA-EFE

ERLING HAALAND je u četvrtom ligaškom nastupu za Manchester City došao do svog šestog gola. Sjajni 22-godišnji Norvežanin danas je zabio tri u 4:2 pobjedi svoje ekipe protiv Crystal Palacea, pred domaćom publikom na Etihadu. Gostujuća ekipa pod vodstvom Patricka Viere sjajno je ušla u susret.

Londonski klub na poluvremenu je vodio 0:2 i činilo se kako će Crystal Palace i dalje biti "crna mačka" engleskom prvaku. Podsjetimo, prošle sezone Guardiolina ekipa nijednom nije pobijedila Vierinu, upisali su poraz i remi. Palace su tijekom prvih dvadesetak minuta u vodstvo doveli stoper Joachim Andersen i John Stones, koji je zatresao vlastitu mrežu. 

Drugo poluvrijeme prošlo je u znaku potpune dominacije aktualnih prvaka. U život ih je vratio Bernardo Silva. Portugalac je u 53. minuti preciznim prizemnim udarcem smanjio zaostatak. Zatim na scenu stupa Haaland.

Norvežanin je golovima u 62., 70. i 81. minuti potpuno preokrenuo utakmicu, a potom izašao iz igre uz ovacije tribina. U prvih pet nastupa za City ukupno je zabio šest golova, a jedan namjestio. Ukupno je u karijeri zabio 159 u 207 nastupa za City, Borussiju, RB Salzburg, Molde, Bryne i norvešku reprezentaciju.

 

Pročitajte više