Ngannouu propali još jedni pregovori, ima još samo jednu opciju za nastavak karijere

Foto: Profimedia

FRANCIS NGANNOU posljednji put se borio još u siječnju 2022. kad je protiv Ciryla Ganea obranio naslov UFC-ovog teškaškog prvaka osvojen protiv Stipe Miočića. Od tada je napustio UFC, s kojim se nije dogovorio oko novog ugovora, mašta o mečevima s boksačkim zvijezdama i traži novu organizaciju u kojoj će se boriti. A jedna od dvije opcije upravo mu je propala.

"Razgovarao sam s Francisom gotovo tri sata. ONE je odlučio smo odustati od pregovora za usluge Francisa Ngannoua. Nakon pomnog razmatranja odlučili smo da nećemo dati svoju konačnu ponudu. Francis je dobar čovjek i prvak, a ja mu želim nastavak uspjeha i sreće", rekao je čelnik organizacije ONE Chatri Sityodtong. 

"Nisam osjećao da smo Francis i ja potpuno usklađeni oko nefinancijskih stvari. Ništa osobno, samo nismo usklađeni", rekao je South China Morning Post Chatri, koji je ovih dana u SAD-u povodom povijesne prve ONE-ove priredbe na američkom tlu.

Soldić predstavlja ONE Amerikancima, Ngannou skreće prema PFL-u

Na eventu ONE Fight Night 10 u noći s petka na subotu "drugi debi" će imati hrvatski borac Roberto Soldić protiv Šveđanina Zebaztiana Kadestama. Soldić je debitirao u ONE-u u prosincu, ali meč je okončan kao "no contest" jer nije mogao nastaviti borbu nakon što ga je Murad Ramazanov nenamjerno udario koljenom u međunožje.

Ngannou će se pak okrenuti svojoj drugoj opciji, a to je PFL, koji je prilično uvjeren da će osigurati potpis 36-godišnjeg Kamerunca. No Predator je u svim dosadašnjim pregovorima imao izuzetne financijske zahtjeve, o čemu svjedoče čelnici Bellatora i BKFC-a nakon pregovora s njim, a inzistira i na fleksibilnosti svoje buduće organizacije da mu dopusti da se okuša i u boksu protiv Tysona Furyja ili barem Deontaya Wildera.

Pročitajte više