NHL liga odbacila Kovaljčukov ugovor: Pokušavaju prekršiti "salary cap"

IZ NHL lige odbili su odobriti potpisivanje najduljeg ugovora u povijesti te najjače hokejaške lige svijeta, onog Ilje Kovaljčuka za New Jersey Devilse.

Podsjećamo, ruski ljevokrilni napadač je u ponedjeljak dogovorio 17-godišnju suradnju s Devilsima vrijednu 102 milijuna dolara. Kako je njemu sada 27 godina, u trenutku isteka ugovora imao bi 44 godine.

U NHL ligi zasad se nisu oglasili službenim priopćenjem po tom pitanju, ali ukratko, smatraju da se ovakvim ugovorom pokušava "prevariti NHL salary cap", s obzirom da ne vjeruju da će Kovaljčuk odraditi ugovor do kraja. Naime, Rus bi čak 98,5 od ukupno 102 milijuna dolara trebao zaraditi u prvih 11 godina ugovora, a tek 3,5 milijuna u posljednjih šest godina.

S obzirom na odredbe kolektivnog ugovora između Udruge igrača i NHL lige iz Udruge imaju pet dana na žalbu na ovakvu odluku u Kovaljčukovo ime, a onda bi nezavisno arbitražno tijelo trebalo procijeniti da li NHL liga bila u pravu kada je odbacila ugovor.

Ako arbitraža presudi u korist NHL lige, tada bi se ugovor poništio i Kovaljčuk bi ponovo imao status slobodnog agenta, u protivnom bi došlo do potvrde ugovora.

Pročitajte više