košarka

Ni Dražen, ni Dirk: Jordan otkrio tko je za njega najveći Europljanin ikad

Foto: Getty Images / Guliver image

KOŠARKAŠKI umjetnik, legendarni Michael Jordan, jučer je u Parizu gledao NBA utakmicu između Milwaukeeja i Charlottea, kluba koji je u njegovom vlasništvu.

NBA se već godinama pokušava dodatno približiti europskom tržištu pa mnogobrojne ekipe na Starom Kontinentu održavaju revijalne ili ligaške susrete.

Veza Europe i NBA lige neraskidiva je desetljećima. Europski igrači ostavili su neizbrisiv trag pod američkim obručima, a put im je utabao Dražen Petrović.

Jordan se u Parizu susreo s pitanjem tko je po njegovom mišljenju najveći Europljanin svih vremena u NBA ligi, ali svojim odgovorom nije udovoljio novinarima koji na tom mjestu vide Dražena Petrovića, Arvydasa Sabonisa ili Dirka Nowitzkog.

"Toni Kukoč je broj jedan, svi znamo zašto. Što se tiče Dražena i Dirka, sigurno su ostavili dubok trag. Da bih odgovorio na to pitanje, trebalo bi mi puno više vremena od jedne press konferencije. Morao bih pročešljati cijeli popis velikih NBA igrača. To je jako puno posla", kazao je Jordan.

Na pitanje o LeBronu Jamesu i njegovim postignućima, Jordan je kazao kako je teško uspoređivati različite ere. LeBrona danas uspoređuju s Jordanom, a njemu to nimalo ne smeta.

"Igrali smo u drugom vremenu. Nevjerojatan je, jedan od najboljih na svijetu, ako ne i najbolji košarkaš svijeta. Prirodno je uspoređivati igrače iz različitih era i to će se i dalje događati. Osobno sam veliki LeBronov fan, obožavam gledati kako igra. Kada se radi o usporedbama, uzimam to s dozom rezerve, to je na kraju ipak samo računica", rekao je Jordan. 

Pročitajte više