"Nemoguće ga je uloviti": Hrvatskoj prijeti dragulj koji je razočarao Tursku slikom s Modrićem

Foto: Twitter

EMRE MOR novi je vođa turske reprezentacije. "Ključeve" momčadi u ruke 19-godišnjaku i najvećem turskom talentu dao je izbornik Fatih Terim nakon što se odrekao najveće zvijezde Arde Turana.

Emre Mor je rođen u Danskoj, u Bronshoju nedaleko od Kopenhagena, a zanimljivo kako nikada nije nastupao za neki turski klub. Preko Nordsjaellanda stigao je do dortmundske Borussije s kojom je potpisao ugovor tri dana prije početka Eura ovog ljeta u Francuskoj.

Kada je nakon potpisa za njemačkog velikana stigao na trening reprezentacije, suigrači su prekinuli trening i nagradili ga pljeskom.

Interes za najmlađeg turskog nogometaša koji je zaigrao na velikim natjecanjima pokazivali su engleski giganti Manchester United, City, Liverpool...

"Ja nisam ni razmišljao o Borussiji, no onda sam dobio poziv trenera Thomasa Tuchela koji mi je rekao što očekuje od mene, da me želi u klubu i da ima velike planove sa mnom. Tko zna gdje bih završio da me nije nazvao..."

Turski Ribery - "brz, nepredvidiv, nemoguće ga je uloviti"

Često ga zbog stila igre, brzine i krasnih driblinga uspoređuju s Franckom Riberyjem...

"Ono što on može je impresivno. Toliko je brz, nepredvidiv. Kad očekuje da će odigrati suigraču, on projuri pored vas kao da vas nema. Nemoguće ga je uloviti", opisao ga je njegov bivši trener iz Nordsjaellanda Kasper Hjulmand.

Nakon utakmice Turske protiv Hrvatske na Euru, koju je odlučio Luka Modrić, Mor je čekao zvijezdu Reala da završi intervju kako bi napravio selfie s njim. Potez kojim je nogometaš Borussije pokazao koliko se divi hrvatskom veznjaku...

Navijači ga napali zbog slike s Modrićem, Terim branio

Tim potezom, nakon poraza na startu Europskog prvenstva, razočarao je dio navijača, a kritizirao ga je i dio novinara. Na kraju je u njegovu obranu morao stati Imperator Fatih.

"Slikao se s Modrićem? Pa što onda?! Jeste li vi ljubomorni", upitao je ljutiti Terim novinare.

A mogao je izabrati i Makedoniju ili Dansku

Na kraju Turci moraju biti sretni što je ovaj dragulj uopće izabrao njih budući da je mogao izabrati i Makedoniju (odakle mu je majka) ili Dansku (gdje je rođen). Nakon što se odlučio za Tursku njegov trener Hjulmand nazvao je to tragedijom za danski nogomet.

Priliku za novi susret s Modrićem ima u ponedjeljak od 20:45 na praznom Maksimiru na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Pročitajte više