NIGERIJA - ISLAND 2:0 Hrvatska u osminu finala ide vjerojatno kao prva, Nigerijci se vratili u igru

NIGERIJA je u drugom kolu skupine D s 2:0 pobijedila Island i na taj je način Hrvatskoj kolo prije kraja po skupinama gotovo pa sigurno osigurala prvo mjesto. Oba gola za Nigeriju je zabio Musa. Ovim rezultatom Nigerija je ostala u igri za nokaut fazu i u zadnjem kolu će igrati protiv Argentine. Hrvatska je uoči zadnjeg kola i utakmice s Islandom vjerojatno prva i za očekivati je da će Zlatko Dalić protiv Skandinavaca odmarati udarne igrače.

S obzirom na to da FIFA kao prvi kriterij kod momčadi s istim brojem bodova u skupini preferira gol-razliku, a ne međusobni omjer, prestići Hrvatsku još mogu samo Nigerijci i to u ludom spletu okolnosti. Za takav scenarij trebalo bi se dogoditi pravo malo čudo. Nigerija bi trebala razbiti Argentinu, a Island pobijediti Hrvatsku. Hrvatska trenutno ima gol razliku 5:0, a Nigerija 2:2. Dakle, Nigerijci bi u zadnjem kolu trebali pobijediti Argentinu recimo 4:0, a Island Hrvatsku 2:0 i tek u takvom spletu okolnosti Dalićeva momčad bi u nokaut fazu išla s pozicije broj 2. 

Dvoboj je započeo s dvije prilike Sigurdssona, a oba njegova šuta brani vratar Uzohu. Nakon šansi Islanđana odvijala se bespoštedna borba, većinom na sredini terena, ali bez opasnih situacija sve do 45. minute kada je na ubačaj Sigurdssona s desne strane Finnbogason poslao loptu pored vratnice. Nigerijci su u prvom poluvremenu bili bezopasni. 

No u 49. minuti Nigerija je ipak povela, i to iz svoje prve šanse. Nakon islandskog kornera, Nigerijci su izveli brzi protunapad, Moses je ubacio s desne strane, a Ahmed Musa sjajno ukrotio loptu i volejom neobranjivo zabio iz blizine. Pogodak je dao krila Afrikancima - u 57. minuti Ndidijev udarac jedva brani Halldorsson, a u 74. minuti Musa pogađa gredu. No napadač moskovskog CSKA samo 30-tak sekundi kasnije nakon solo prodora postiže i drugi gol. U 83. minuti nakon pregledavanja VAR-a dosuđen je penal za Island nakon što je Ebuehi srušio Finnbogasona, a s bijele točke Sigurdsson puca preko grede. 

 

 

SASTAVI

 

 

Rezultati by SofaScore
Navijači oduševljeni pobjedom nad Argentinom Ovako se slavilo diljem Hrvatske

Pročitajte više