tenis

Nije igrao godinu dana: "Đoković me se boji, osjećam to"

Foto: Profimedia

STANISLAS WAWRINKA ne igra od ožujka prošle godine. Od tada prisilno pauzira zbog ozljede i operacije lijevog stopala. Usprkos tome, 36-godišnji Švicarac uvjeren je da ga se srpski šampion još uvijek plaši.

"Novak je uvijek bio jedan od velike trojke, ali sam najviše volio igrati protiv njega. Njegov stil igre mi odgovora, iako me pobijedio nebrojeno puta. Znam da me se boji, najviše kada se igraju Grand Slamovi, i osjećam to kada izađem na teren. Kada igra protiv mene, trudi se biti na najvišoj razini", izjavio je Wawrinka. 

Posebno pamti dvoboj s Đokovićem u četvrtom kolu Australian Opena 2013. Izgubio je u petom setu s 12:10 nakon više od pet sati borbe: "To je bio jedan od mojih najvećih duela, ključna točka moje karijere. Bio sam devastiran nakon tog poraza, ali mi je pomogao na mentalnom planu u nastavku karijere.

Nešto se dogodilo tog dana, nešto što je promijenilo moju razinu igre. Vidio sam da mogu pobijediti najbolje na svijetu. Završili smo u dva sata nakon ponoći, atmosfera je bila nevjerojatna. Usprkos tome što sam poražen, to mi je jedan od najbitnijih mečeva u životu."

Doista, Wawrinka je nakon toga osvojio Australian Open (2014.), Roland Garros (2015.) i US Open (2016.) tako da je u sva tri finala pobijedio tadašnje brojeve 1. Pariz je osvojio pobjedom nad Đokovićem, ali njegov ukupni skor protiv Đokovića je 19:6 za Srbina. 

Pročitajte više