Nije imao što jesti, a kopačke je našao u smeću. Želi ga United za 120 mil. eura

Foto: EPA

VICTOR OSIMHEN imao je nešto sporiji start u sezonu, dio njenog početka propustio i zbog ozljede, a onda je ušao u nevjerojatan niz od 12 prvenstvenih utakmica u kojima je zabio ukupno 14 golova i podijelio tri asistencije. Napolijeva zvijezda vodeći je strijelac talijanske Serie A, ali i igrač u kojem Manchester United vidi rješenje svojih napadačkih problema.

Ono što je počelo kao dječački san u sirotinjskoj četvrti Lagosa pretvara se u bajkovitu priču za 24-godišnjaka koji je odrastao na ulicama najvećeg nigerijskog grada radeći sve i svašta da bi on i njegova obitelj preživjeli. Dok je čistio žljebove susjedima za novac i donosio vodu mašta je o idolima Didieru Drogbi, Mikelu Obiju i drugima, a život mu se počeo mijenjati onog dana kad je u smeću pronašao kopačke.

United priprema ponudu

Koju godinu kasnije započela je njegova karijera. Krenuo je iz Wolfsburga, igrao za Charleroi i Lille prije no što je 2020. stigao u Napoli s kojim bi ove sezone mogao do titule. Trinaest bodova razlike ispred drugoplasiranog Intera reći će da je to realna mogućnost, a njegovih 16 golova i četiri asistencije u 17 odigranih utakmica da su u tome njegove zasluge velike.

I dok on čeka rasplet sezone nadajući se da će u njemu imati razloga za slavlje, mediji pišu o njegovom mogućem odlasku iz kluba. Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura, a ugovor ima do ljeta 2025. Upitno je hoće li ga do kraja odraditi. Manchester United sprema se u Napulj poslati ponudu vrijednu 120 milijuna eura.

 

Pročitajte više