"Nije Novak slučajno uzeo Ivaniševića. Nekad se izdere, ali ne vidim tu problem"

Foto: EPA

NAKON osvajanja Roland Garrosa rijetko tko će moći reći da Novak Đoković nije najbolji tenisač svih vremena. Jednostavno, njegovi hejteri imaju vrlo malo argumenata da bi ga osporili. Srpski tenisač prestigao je Rafaela Nadala i ostao sam na vrhu vječne ljestvice s najviše osvojenih Grand Slam titula. Njegov uspjeh komentirao nam je legendarni hrvatski tenisač Nikola Pilić.

"Ovo je za njega bila jako važna stvar. Rekao sam još prije godinu dana da je Đoković najveći tenisač svih vremena, a sad ima i najveći broj osvojenih Grand Slamova. Ima tu dosta stvari koje se mogu reći, da ne kažemo da će biti možda i 400 tjedana broj 1, što je rekord koji nitko nikad neće doseći", prokomentirao je Pilić.

Može li Đoković osvojiti još koji Grand Slam?

Sigurno je da Đoković može osvojiti još poneki Grand Slam. Na Australian Open ga nisu pustili, kao ni na US Open, vjerujem da bi jedan od ta dva turnira sigurno osvojio. Kad igra u šestoj brzini, on je najbolji tenisač na svijetu. Fizički je dosta dobar, mogao bi još odigrati dvije sezone.

Vidite li među mlađim igračima nekoga tko bi mogao dostići Đokovića?

Postoji nekoliko mlađih igrača koji bi ga mogli dostići. Alcaraz je vrlo blizu, Ruud i Rune su vrlo blizu, Zverev je malo popustio, ima još par mladih igrača koji će biti još i bolji. Ali kažem, Novak će vjerojatno još biti u konkurenciji sljedeće dvije sezone.

Kako vidite njegov odnos s Goranom Ivaniševićem?

S Goranom stvari idu dobro, osvojili su dosta važnih turnira, nije slučajno Novak baš njega uzeo u svoj tim. Čitava logistika je oko njega, tu su liječnici, kondicijski trener, maseri... Sve to funkcionira. 

A ovo kad se on izdere tijekom meča, to su emocije, to su osjećaji, to nema veze s njihovim stvarnim odnosom. Često je teško s njim raditi, sam je Novak to rekao. To je ispušni ventil, nakon čega se dođe u svlačionicu i ispriča se. Tako da ne vidim tu neki problem. Sve je to sport.

Pročitajte više