Nije to baš lako: Arsenalove zvijezde sudile utakmicu amaterima

Foto: Screenshot

PREMIER liga je ove godine imala nekoliko skandaloznih sudačkih pogrešaka. O kiksevima Clattenburga, Deana i društva napisani su deseci tekstova, a igrači su ih na društvenim mrežama otvoreno kritizirali.

I dok su neki ostali samo na kritikama, trojica igrača Arsenala sami su se okušali s kartonima i zastavicama u rukama. Olivier Giroud, Peter Čech i Nacho Monreal sudili su utakmicu amatera u Arsenalovu trening kampu.

Prvi je ulogu glavnog suca preuzeo Giroud, a suigrači su mu bili linijski suci. Arsenalov napadač je ispravno dosudio kazneni udarac, no dao je žuti karton pogrešnom igraču.

"Bilo je strašno teško, nisam očekivao toliko odgovornosti. Sudac mora donijeti odluku u sekundi, a kad je riječ o vrlo važnim utakmicama, pritisak je vjerojatno neizdrživ", rekao je Giroud, nakon kojega su na red došli Monreal i Čech.

"Odlično je da smo dobili ovu priliku, mislim da ćemo odsad malo drukčije gledati suce. Strašan je ovo pritisak", rekao je Arsenalov golman nakon što isključio igrača zbog igranja rukom na gol crti.

Svu trojicu su kasnije ocijenili bivši suci Mark Halsey i Glenn Turner.

"Drago mi je da su ovo iskusili, sad su valjda svjesni koliko je to težak posao. Dečki su odradili dobar posao", rekao je dugogodišnji glavni sudac Halsey.

Pročitajte više