Nije u prekršaju: Marić ima dozvolu za nošenje oružja, pištolj izvukao tek kada su napadači pobjegli?

Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

SPLITSKA policija traga za petoricom napadača na nogometnog suca Bruna Marića, jučer uhićeni 22-godišnjak privodi se danas na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Splitu uz kaznenu prijavu za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede

> U Splitu šipkama i palicama pretučen Bruno Marić!

> Bruno Marić izvadio je i pištolj! "Napali su nas kao vikinzi! Kriva je bivša uprava Hajduka"

> VIDEO Marićevog odvjetnika izvrijeđali dok se javljao u eter sa splitske Rive

> VIDEO Pogledajte kako je Bruno Marić napustio splitsku bolnicu

> Bivši čelnici Hajduka: "Marić zbog duševnih boli u derbiju traži od nas ogroman novac"

.

Marić je u napadu palicama i šipkama u restoranu Epetium u Stobreču zadobio hematom iza lijevog uha, i to je najteža ozljeda. Jučer je par sati proveo u bolnici, bio je na snimanju glave, a KBC je napustio u pratnji policije koja ga je odbacila u Drugu policijsku postaju kako bi dao iskaz. Nije bio raspoložen za davanje izjava.

Marić legalno za stolom naoružan

Kako doznajemo, nadležna Policijska uprava izdala mu je dozvolu za nošenje i držanje oružja pa u policiji smatraju da je Marić sasvim legalno sjeo ručati u restoran sa pištoljem.

Čini se da je Marić u šoku od iznenadnog upada šestorice maskiranih naoružanih palicama i šipkama, zaboravio na oružje. Pištolj je navodno izvadio tek nakon što su napadači počeli bježati. Jedan nije uspio umaći, zaustavili su ga građani na vratima. Navodno je Marić tek u tom trenutku zamahao oružjem.

Uhićeni šuti, nije odao s kim je napao Marića

Ostatak družine razbježao se i policija ih sada traži. Uhićeni napadač nije bio kooperativan te nije bio spreman reći tko je sve bio s njim. Palice i šipke su odbacili, sve će biti poslano na vještačenje, izuzet će se biološki tragovi, što bi policiji trebalo pomoći u potrazi za počiniteljima. Nešto će i sami povezati jer znaju s kim se uhićeni napadač druži. Pribavit će se i snimke video nadzora iz nekoliko objekata u Stobreču.

Gredelj: Nemam vam što reći

Pokušali smo jutros koju riječ razmijeniti sa svjedokom događaja, odvjetnikom Vladimirom Gredeljem, koji je s Marićem jučer bio na raspravi u splitskom Općinskom sudu pa potom i u restoranu u kojem se dogodio napad.

"Stav vašeg portala je takav da vam ja nemam što reći. Nisam vam dužan ništa obrazlagati", bilo je sve od odvjetnika Gredelja prije nego je prekinuo vezu.

Baldasar: Nasiljem se ništa ne rješava

Jutros se priopćenjem oko napada oglasio i splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Oštro ga osuđuje i očekuje da se nasilje sankcionira i omogući sigurnost građanima i posjetiteljima Splita.

"Nasilje nije put za rješavanje bilo kakvog problema. Svi smo svjesni dubokih anomalija u hrvatskom nogometu i nepravde koja često boli i izaziva gnjev. Ali ništa nije, i ne može biti povod ili alibi za nasilje i ugrožavanje nečijeg života. Obzirom da se radi o ozbiljnom društvenom problemu koji nadilazi nogometne stadione, pozivam sve odgovorne, osobito, buduću Vladu na hitnu provedbu Zakona o sportu i institucionalno rješavanje nagomilanih problema u hrvatskom nogometu. Apeliram na sve aktere u javnom prostoru i sve istinske navijače i ljubitelje nogometa i sporta da svojim ponašanjem i izjavama pridonesu smirivanju tenzija i ne dopuste bacanje ljage na svoj grad i sve njegove građane", priopćio je Baldasar.

 

 

Pročitajte više