Nijemac koji Rusiju zna u dušu: "Imaju jednu ozbiljnu prednost protiv Hrvatske"

Foto: EPA

RUSKA javnost opčinjena je subotnjim četvrtfinalnim ogledom Svjetskog prvenstva s Hrvatskom. Stručne analize i usporedbe posljednjih dana dominiraju ruskim medijima, a posljednji se oglasio bivši rasni napadač njemačke reprezentacije s petogodišnjim iskustvom igranja za Dinamo iz Moskve (2010.-2015.). 

"Hrvati nisu u prednosti"

Kevin Kuranyi je u razgovoru za ruske novinske agencije istaknuo kako je Rusija sposobna iznenaditi Hrvatsku prema receptu koji je primijenila u četvrtfinalu protiv Španjolske (1:1, 4:3).

"Hrvatska je vrlo kvalitetna i uravnotežena momčad koja je u dosadašnjem dijelu natjecanja demonstrirala sjajan nogomet. Ipak, ne smijemo zaboraviti da Rusija igra na domaćem terenu i pred svojom publikom, što je vrlo ozbiljna prednost. Stoga, ne bih se složio da su Hrvati u prednosti. Štoviše, siguran sam kako Rusi mogu iznenaditi. Nije nemoguće. Prisjetimo se utakmice sa Španjolskom", analitično je sumirao Kevin Kuranyi za ruski TASS.

S klupskim gažama u Stuttgartu i Schalkeu te Hoffenheimu i Dinamo Moskvi, Kevin Kuranyi izgradio je respektabilnu igračku karijeru koju je okončao 2016. godine. 

Ogled Rusije i Hrvatske zakazan je za 7. srpnja u Sočiju (20:00). Pobjednik tog okršaja u polufinalu će se sučeliti s Engleskom ili Švedskom na Lužnikiju 11. srpnja. 

S druge strane ždrijeba četvrtfinalne parove čine Urugvaj i Francuska (6. srpnja) te Brazil i Belgija (6. srpnja).

Pročitajte više