Nijemci: Bjelica je isturio glavu i stao ispred momčadi

Foto: EPA

ČETIRI kola prije kraja njemačkog nogometnog prvenstva Union Berlin, momčad Nenada Bjelice, nalazi se u opasnoj zoni na 14. mjestu ljestvice 18 klubova. Iako to mjesto na kraju sezone osigurava ostanak u Bundesligi, što je i cilj kluba, činjenica je da je Union Berlin tek dva boda udaljen od pozicije za razigravanje za ostanak u najjačoj njemačkoj ligi, odnosno tek pet od zone ispadanja iz nje.

Iako se u jednom trenutku činilo da Bjeličina misija vodi prema sretnom završetku, četiri uzastopne utakmice bez pobjede vratile su berlinski tim u borbu za ostanak. Samo jedan osvojeni bod od posljednjih 12 mogućih znači i da do kraja sezone nema opuštanja za Bjelicu i njegove igrače.

"Sreća se ne može beskonačno dugo rastezati", naslov je teksta Berliner Zeitunga o situaciji u Union Berlinu, u kojem se ističe nepovoljna situacija kluba i upozorava na to da bi se Union "trebao usredotočiti na svoje osnovne snage".

Bjelica je preuzeo odgovornost

U tekstu u kojem se podsjeća na "sramoćenje 1:5 protiv Bayerna" ističe se i da je Bjelica postupio časno kad je preuzeo odgovornost za taj poraz. "Isturio je glavu i stao ispred momčadi. I nema veze je li to zbog toga što se ponio zaštitnički ili malo zaštitnički prema samome sebi. U borbi za ostanak igrači bi trebali biti opušteni koliko je god moguće", piše Berliner Zeitung.

Napominje se i da je pozitivno za momčad to što "ako je već ona izgubila, barem drugi nisu pobijedili. Poput Darmstadta, Kölna i Bochuma. Ali sreća se ne može beskonačno dugo rastezati".

Union Berlin do kraja sezone mora igrati još protiv Borussije Mönchengladbach, Bochuma, Kölna i Freiburga.

Pročitajte više