Nijemci: Bonucci je bomba, a Bjelica mu je zapalio fitilj

Foto: Profimedia

PREMA pisanju njemačkih medija, točnije Berliner-Kuriera, izgleda da je došlo do preokreta u slučaju Leonarda Bonuccija (36). Posljednjih dana njemački su mediji pisali kako iskusni Talijan želi napustiti Union Berlin već u zimskom prijelaznom roku te da trener Uniona Nenad Bjelica ne planira raditi s Talijanom u budućnosti. 

Nenad Bjelica preuzeo je momčad i pobjegao s dna s dvije pobjede u tri utakmice. Znakovito je da je u tim mečevima Bonucciju dao ukupno 22 minute. Njemački i talijanski mediji su posljednjih dana pisali kako je Bjelica poručio Bonucciju da više ne računa na njega, a pojavila se i informacija kako Talijan želi natrag u Serie A.

Bjelica iznenadio, a Bonucci bi se mogao predomisliti 

No, kako smo već rekli, došlo je do naglog zaokreta. Berlinski novinari pišu kako je Bjelica promijenio ploču i sve više hvali trofejnog Talijana. ''Bonucci je bomba za Union, a Nenad Bjelica mu je upalio fitilj'', stoji u tekstu. Nakon pobjede od 2:0 protiv trećeligaša Arminije iz Bielefelda, Bjelica je nahvalio Bonuccija.

''Leonardo je igrač svjetske klase. Bio je siguran u obrani i izgradnji igre", pišu Nijemci i dodaju kako bi se sad Talijan mogao predomisliti oko odlaska. 

Bonucci je u Union stigao prošlog ljeta iz Juventusa, za koji je igrao u dva navrata. Član Juventusa bio je od 2010. do 2017., nakon čega je jednu sezonu proveo u Milanu. U Juventus se vratio 2018. te ostao do 2023., a u karijeri je još igrao za Viterbese, Inter, Treviso, Pisu i Bari. Za Italiju ima 121 nastup i osam golova te osvojeno Europsko prvenstvo 2021.

U Berlinu se nije previše naigrao. Dosad ima deset upisanih nastupa i jedan gol, a odigrao je 723 minute. Prema Transfermarktu vrijedi 1.5 milijuna eura, a ugovor s Nijemcima mu traje do lipnja 2024. Vrlo je izvjesno da će ga prekinuti već nakon pola godine i vratiti se u domovinu.

Pročitajte više