Nijemci naveli dva razloga zbog kojih "Stanišićev ostanak u Bayeru ne dolazi u obzir"

Foto: EPA

SKY JE u ponedjeljak objavio da je Josip Stanišić (24) odbio povratak u Bayern. Njemački medij tvrdio je da hrvatski reprezentativni branič želi ostati u prvaku Bundeslige Bayer Leverkusenu, kamo ga je Bayern prošle godine poslao na posudbu, no Kicker je idući dan objavio drugačije informacije.

Kicker je naveo da Skyova tvrdnja "nije točna" i dodao da Stanišić nikad nije dao komentar na ovu temu niti Bayer ima opciju otkupiti ga. S tim se tvrdnjama slaže i Fussball News: "Suprotno dosadašnjim glasinama, čini se da ostanak u Bayeru ne dolazi u obzir, zvjezdani branič se želi vratiti u Bayern."

Stanišić je otišao iz Bayerna jer Tuchel nije računao na njega

Fussball News piše da se Stanišić želi vratiti u rodni München iz dva razloga. Prvi, kao mladi otac želi biti u uobičajenom obiteljskom okruženju. Drugi, želi dokazati da je bitan igrač u matičnom klubu.

Podsjećaju da je Stanišić napustio Bayern zato što ga trenutni trener Thomas Tuchel nije vidio u svojem planu. Bayern je u potrazi za trenerom i upitno je hoće li Tuchel ostati na klupi ili će doći novi stručnjak i što će on misliti o Stanišiću.

"Stanišićev povratak ide na ruku Bayernu. Svestrani obrambeni igrač usko je povezan s klubom", ističe njemački medij i navodi da je Stanišić sa 16 godina stigao u minhenskog velikana te igrao za njegove mlađe uzraste, dok je za prvi sastav sakupio 41 službeni nastup.

"U drugom dijelu sezone izborio se za mjesto i pokazao da je igrač čudovišnog mentaliteta"

"Minutaža mu se smanjivala pod Tuchelom, ali iz Leverkusena se može vratiti jači no ikad. U drugom dijelu sezone izborio se za mjesto i pokazao da je igrač čudovišnog mentaliteta s impresivnom minutažom. Uz to, u dvoboju s Bayernom zabio je prvi gol u sezoni i trasirao put Bayera do pobjede 3:0, koja mu je otvorila vrata do titule u Bundesligi.

Stanišić je i dvaput spašavao niz neporaženosti Bayera tako što je zabio za izjednačenje u sedmoj minuti sudačke nadoknade protiv Borussije Dortmund u Bundesligi (1:1) i protiv Rome u polufinalu Europa lige (2:2). Govori se da je Stanišić razvojem u Leverkusenu stekao poštovanje u svlačionici Bayerna", napominje Fussball News.

Stanišić će u Bayernu imati trojicu konkurenata za mjesto desnog beka?

Stanišić je u 35 utakmica za Leverkusen ove sezone upisao četiri gola i šest asistencija. Prije prijelaznog roka čekaju ga finale Europa lige s Bayerom protiv Atalante i finale njemačkog kupa protiv Kaiserslauterna. Momčad iz Leverkusena u nizu je od 50 utakmica bez poraza, a sezonu bi mogla završiti s tri trofeja.

Vrati li se u Bayern, na poziciji desnog beka imat će trojicu konkurenata: Noussaira Mazraouija, Sashu Boeyja i Joshuu Kimmicha ako ostane u klubu.

Uz navedena klupska finala, Stanišića očekuje i nastup za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, gdje će izabranici Zlatka Dalića u grupnoj fazi igrati protiv Španjolske, Italije i Albanije. Stanišić ima 17 reprezentativnih nastupa, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 18 milijuna eura.

Pročitajte više