Nijemci ne posustaju: Obznanjeno šest utakmica na kojima su kladionice "legle"

NAKON pokretanja postupka Njemačkog tužilaštva i Uefe zbog namještanja 200-ak utakmica dilem Europe malo pomalo u javnost izlaze imena klubova koji su upleteni u najveći kladioničarski skandal u povijesti.

> Surać: Zašto se nitko ne raspituje o Varteksovom pobjeđivanju Dinama?!

Njemački Suddeutsche Zeitung objavio je tako ishode šest utakmica koji se trenutno nalaze pod istragom zbog sumnji u regularnost dvoboja.

Utakmica švicarske lige između Yverdon i Thuna, igrana na isti datum kao i Zadar - Hajduk pod prismotrom se našla zbog konkretnijih dokaza, a ne nagađanja kao što je riječ u slučaju dvoboja na Stanovima. Igrač Thuna Omar Faye poslije utakmice je rekao kako su igrači prikupili 15 tisuća eura kako bi s četiri gola razlike izgubili utakmicu nakog čega je nedjelju proveo u policijskoj postaji na ispitivanju.

Dva dana ranije, u drugoj švicarskoj ligi, Locarno je na gostovanju bio bolji Gossaua s 0:4, a navodno je domaćoj momčadi bilo plaćeno 20 tisuća eura kako bi susret izgubili s najmanje dva gola razlike ili kladioničarskim žargonom - "hendikepom". Ako se uzme u obzir da su kladionice na ovoj utakmici izgubile ukupno 149 tisuća eura, stvari postaju mnogo jasnije. Priču je švicarskim medijima potvrdio veznjak Gossaua Mario Bigoni.

Namur u tjedan dana namjestio dvije utakmice?!

Dvije utakmice belgijske druge lige također su se našle u žiži zanimanja Uefe i njemačkog pravosuđa, a zanimljivo, u razmaku od samo tjedan dana u glavnoj je ulozi oba puta bio UR Namur. Prvo su na gostovanju kod Olympiquea Charleroia izgubili 3:0 nakon čega je jedan turski kladioničar rekao kako je s 50 tisuća eura podmitio igrače priskrbivši si ukupnu zaradu od 17 i pol tisuća eura da bi samo sedam dana kasnije (21. ožujka ove godine) Heverlee kao gost svladao Namur rezultatom 0:2 što je ishod na koji su kladionice zaprimile uplate i do 100 tisuća eura.

Pored utakmice Zadar- Hajduk, Suddeutsche Zeitung spominje i utakmicu turske prve lige između Ankaraspora i Bursaspora igranu 4. travnja ove godine, koju su gosti s minimalnih 0:1 riješili u svoju korist na temelju čega su kladionice izgubile 18.500 eura.

Pročitajte više