Nijemci: Niko Kovač puno se puta razočarao. Krenulo je skandalom na SP-u 2014. godine

Foto: EPA

NIKO KOVAČ i njegov Wolfsburg prokockali su u zadnjem kolu njemačke Bundeslige sjajnu priliku da se plasiraju u Europu sljedeće sezone. Trebali su samo pobijediti Herthu, koja je već ispala iz lige. No Kovačeva momčad nije uspjela, Hertha je slavila s 2:1 i tako ostavila Wolfsburg bez europskog nastupa ove jeseni. Njemački portal NDR raspisao se o neuspjehu Wolfsburga. Navodi kako je Niko Kovač u trenerskoj karijeri prošao mnoge neuspjehe te da je ovo jedan od njih.

"Kovač je s Bayernom osvojio duplu krunu, bio je prvak Njemačke i osvojio je Kup, ali je dobio otkaz samo šest mjeseci nakon toga. Sve je krenulo skandalom na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, kad je vodio Hrvatsku. Sudac je skandalozno dosudio penal za domaćine i tako Hrvatskoj otežao prolazak skupine. Zato ne čudi da je Kovač nakon zadnje utakmice u sezoni bio miran i profesionalan", piše NDR.

Upravu zamolio za pojačanja

Nekadašnji kapetan, kasnije i izbornik hrvatske reprezentacije istaknuo je da je igrao s jednom od najmlađih momčadi u ligi te da su imali odličnih trenutaka. No zazvao je i nakon utakmice upravu da mu dovede par pojačanja. Sportski direktor Marcel Schafer mu je već odgovorio da će pojačanja i dobiti. 

"Kad sam bio igrač, moj trener Christoph Daum mi je uvijek govorio: u nogometu se uvijek radi o dva ili tri posto nečega. Moraš biti precizan jer male stvari odlučuju puno toga. Moramo biti predani, čak i opsjednuti treningom i utakmicama. Jer to će odlučiti hoćemo li ostati tu gdje smo ili ćemo se popeti na viši nivo", rekao je Kovač. 

 

Pročitajte više