Nijemci u problemima: Gomez otpao, Khedira i Schweini upitni za polufinale

Foto: Hina

NAPADAČ njemačke reprezentacije Mario Gomez završio je svoj nastup na Europskom prvenstvu u četvtfinalnom dvoboju s Italijom, u kojem je zadobio rupturu kvadricepsa te zbog toga morao napustiti teren u 72. minuti.

Gomezova ozljeda nije jedino što zadaje glavobolje njemačkom izborniku Joachimu Loewu, jer je upitno hoće li za polufinalni dvoboj protiv Francuske moći računati na Samija Khediru i Bastiana Schweinsteigera u veznom redu.

"Nije se lako nositi s tim da u završnoj fazi turnira ostaješ bez vrlo važnih igrača. Posebno sam tužan zbog Marija. Bio je vrlo važan igrač za momčad, ne samo zbog svojih pogodaka", izjavio je Joachim Loew, nakon što su pretrage pokazale Khedirine probleme s preponama i Schweinsteigerovu ozljedu ligamenata koljena.

Njemačka liječnička služba učinit će sve što je u njihovoj moći kako bi osposobili Khediru i Schweinsteigera do četvrtka i polufinalnog dvoboja u Marseilleu. No, ako u tome ne uspiju, Joachim Loew će morati posegnuti za pričuvnim rješenjima te bi svoju priliku u veznom redu mogli dobiti igrači poput Juliana Weigla i Emrea Cana.

"Imamo vrlo kvalitetnu momčad u koju imam puno povjerenje. Suočeni smo s problemima i moramo pronaći rješenje. Vjerujte da ćemo to i napraviti", samouvjeren je njemački izbornik koji će za polufinale morati pronaći i zamjenu za središnjeg braniča Matsa Hummelsa, prisiljenog propustiti dvoboj zbog drugog žutog kartona zarađenog u meču protiv Talijana.

Pročitajte više