Lionel Messi

Nikad niste vidjeli da je neka momčad ovako branila Messijeve slobodnjake

Foto: Guliver Image/Getty Images

POBJEDOM protiv Real Sociedada 1:0 Barcelona je barem privremeno ponovno zasjela na čelo La Lige, a pobjedonosni je pogodak ponovno postigao Lionel Messi, udarcem s bijele točke u 81. minuti.

Međutim, osim nove Barcelonine pobjede, još jedan bi trenutak ovog vrlo zanimljivog susreta mogao ostati zapamćen. 

On se dogodio u 57. minuti susreta.

Messi imao nikad teži posao

U posljednjih je pet sezona Messi zabio čak 25 golova iz slobodnih udaraca u La Ligi, čime je uvjerljivo na prvom mjestu u svim ligama Petice. Ove je sezone iz takvih situacija postigao četiri pogotka, a potpuno je te opasnosti bio svjestan i trener Real Sociedada Imanol Alguacil.

Upravo zbog toga postavio je potpuno neuobičajen zid ispred svoga vratara, sačinjen od igrača kako na samoj gol-liniji tako i ispred nje. Messi tako gotovo da nije imao niti centimetra prostora.

Razlog zašto su treneri odustali od igrača koji pokrivaju jednu vratarevu stranu kod slobodnih udaraca jednostavan je. Na taj način ne postoji niti minimum šanse za ofsajd-zamkom pa ste dali protivnicima priliku da vam zapravo kampiraju unutar vlastitih pet metara.

Razlika bilo koje druge utakmice i dvoboja protiv Barcelone je taj da vam se čak i to više isplati nego da svog vratara suočite s Messijem i običnim živim zidom.

Ovakav ćemo način obrane protiv Messijevih slobodnjaka vjerojatno vidjeti i u budućnosti, ali sada znamo tko se toga prvi dosjetio. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku ove situacije možete pogledati OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više